Kalp Çarpıntısı Rahatsızlığı ve Kalıcı Tedavi Yöntemleri Prf. Dr. Sedat Köse Ablasyon Tedavilerini Anlatıyor…

Paylaş
 

Aritmi, bir diğer adıyla çarpıntı, kalp ritminin seyretmesi gereken düzen haricinde bir sistemde olayıdır. Normal ve sağlıklı bir kalp, çocuk veya yetişkin bir birey olsun, dakikada ortalama değer olarak 60 ila 100 defa atmaktadır. Bu atışların sahip olduğu belirli bir ritim vardır. Bu ritmin bozulması çeşitli rahatsızlıklara yol açar ve yaşam kalitesini düşürür. Bu nedenle kalp sağlığını korumak vücudumuz adına yapılabilecek en önemli ve değerli görevdir. Beslenme düzeninde sağlıklı besinler içeren öğünler yaratmak, vücuda yüksek oranda hareket katması amacıyla düzenli bir biçimde spor dallarından herhangi biriyle ilgilenmek ve bu hadiseyi aksatmamak, alkol, sigara ve türevleri gibi son derece zararlı alışkanlıklardan olabildiğinde hatta mümkünse tamamen uzak durmak, kafein oranı yüksek içecek ve yiyeceklerden minimum düzeyde tüketmek kalp sağlınız adına dikkat edebileceğiniz başlıca önerilerdir.

Kalp Ritim Bozukluğu Tedavi Yöntemleri
Profesör Doktor Sedat Köse, kalp ritim bozukluğu rahatsızlığı gören hastalarına şu tedavi yöntemlerini uyguluyor;
• Standart Ablasyon kalp çarpıntısı nın yakılarak veya dondurma yöntemiyle kalıcı olarak yok edilmesini kapsayan bir tedavi türüdür.
• Epikadriyal Ablasyon
Standart bir ritim sorunu, kalbin iç yüzeyinde seyir eder. Eğer ritim bozukluğunun oluştuğu bölge kalbin dış yüzeyiyse bu halde epikadriyal ablasyon hasta için uygun olan yöntem olacaktır. Bu çok daha hassas bir yöntemdir. Göğüs kafesinin alt kısmından küçük bir delik açılarak yapılır.
• Kateter Ablasyon
Bu türde, kateterler yardımıyla kalbin iç duvarına noktasal enerji uygulanarak sorunun yaşandığı bölgenin etkisiz hale getirilmesi sağlanır. Bunun için radyofrekans enerjisi (radyo dalgası) kullanılır.
• 3 Boyut Desteği Olan Ablasyon
Kalp ameliyatlarından veya buna benzer başka bir etmenden ortaya çıkan kalpte yara izi olması durumunda kalp ritim bozukluğu görülebilir. Bu sebepten oluşan ritim bozukluklarında diğer yöntemler etkisiz kalacaktır. 3 boyutlu ablasyon yöntemi bu hastalara uygulanabilir olan ve etkisi yüksek bir yöntemdir.
• Kalp Pili


Kalbin yeterli elektriksel uyarıyı oluşturamaması veya bu uyarıyı tüm kalp dokusuna ulaştıramaması gibi durumlarda kullanılan bir yöntemdir.
Kalp konusunda bir profesyonelden bilgi almak ve alanında en iyi hekimlerden birine tedavi olmak isteyen hastalar Prof.Dr.Sedat Köse’nin internet adresini ziyaret ederek ulaşım bilgilerini ve tedavilerinin detaylı açıklamalarını inceleyebilirler. Peki taşikardiler neden olur? Ve nerelere sebep olur. Merak ettiklerinizi inceleyebilirsiniz. Bakınız https://www.sedatkose.com/tasikardiler/  

  • Site Yorum

Bir yorum bırak