Kanada’da Dil Eğitimi

Paylaş
 

Kanada, genellikle öğrenciler tarafından İngilizce okulları için tercih edilmektedir. Burada öğrencilerin tercih etmiş olduğu başlıca şehirler Halifax, Calgary, Vancouver, Toronto ve Montreal’dir. Kanada’da dil eğitimi yeşil doğası, suç oranlarının düşük olması, öğrencilere sağlamış olduğu imkanlar, gelişen sosyal hizmetleri, yüksek yaşam kalitesi ve eğitimin kaliteli olması sebebiyle tercih edilmektedir.

Kanada, coğrafi yapısından dolayı da dünyanın en zengin ülkeleri arasındadır. En yaşanılabilir 3 ülke arasında bulunmaktadır. Doğal harikaları ile dünyanın en güzel köşelerine sahiptir.

Kanada’da dil eğitimi konusunda öğrencilerin genellikle Vancouver ve Toronto gibi büyük şehirlere yönelmesi, dil okullarının buralarda yoğunlaşmasına neden olmuştur. İngiltere ile Kanada’da bulunan dil okulları karşılaştırıldığında sayıca fazla olmadığı görülmektedir. Kanada’daki dil kursları, hükümetin istediği standartta olduğu sürece açılmaktadır. Dolayısıyla buradan eğitim kalitelerinin ve öğrencilere eğitim verilen yerlerin son derece kaliteli olduğunu anlayabiliriz. Bu da aslında ülkenin refahını göstermektedir.

Ücret bakımından diğer ülkelerdeki dil okullarıyla Kanada’da bulunan dil okulları karşılaştırıldığında, buradaki maliyetler çok daha uygundur. Bu da öğrenciden gelen talepleri arttırmaktadır.

Kanada’da Dil Eğitimi Almanın Öğrencilere Yararı

Kanada’da dil eğitimi almanın çok fazla yararı bulunmaktadır.

– Uygun maliyetlerde yüksek kaliteli okullarda eğitim alma şansı,

– Dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen öğrencilerle tanışma ve pratik yapma şansı,

– Kanada’nın doğal güzelliklerini görmek,

– Eğitim zamanı ve mezuniyet sonrasında 3 sene boyunca çalışma izni almak. Edindiğiniz iş doğrultusunda da sürekli oturum izni alabilmek.

Adaletin, hoşgörünün ve eşitliğin ülkesi olarak da bilinen Kanada, bu özellikleriyle her yıl binlerce öğrenciyi eğitim açısından kendine çekmektedir. Öğrenciler Kanada’yı sadece yüksek lisans amacıyla değil, aynı zamanda dil eğitimi, diploma programları açısından da tercih etmektedir.

Ülkenin %95’i İngilizce konuşmaktadır. Bölgede 200’den fazla dil eğitim kurumu bulunmaktadır. Burada 2 dilin birden kullanılması (Fransızca ve İngilizce) aynı anda 2 dil öğrenmek isteyen öğrencilerin de tercihi konumundadır. Öğrenciler eğitim sonrasında Kanada’yı beğendikleri ve alıştıkları için burada yüksek öğrenimlerine devam etmektedir. Bu noktada Kanada öğrencilere çeşitli İngilizce programları sunmaktadır. Programların içeriği öğrencinin öğrenmek istediği İngilizceye göre değişmektedir.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir