‘’ENERJİ SEKTÖRÜNDE BİR BİLENE DANIŞIN’’  KUTLU TAMAY

Paylaş
 

     BAŞKENT Ankara’da İş ve Cemiyet hayatının sevilen isimlerinden  aynı zamanda da tanınan bir sivil toplumcu olan, TÜSİAV Enerji Platformu Başkanı Kutlu TAMAY ile keyifli bir röportaj  gerçekleştirdik…

– Kutlu bey öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

– 1973 Ankara doğumluyum. Yükseliş Koleji, sonrasında ise Bilkent Üniversitesi mezunuyum. Yeni insanlar tanımayı çok seven; yeni mekânlar görmekten ve gezmekten çok büyük keyif alan, Ankara sevdalısı biriyim. Yalnızca Ankara’yı sevmekle kalmayıp; aynı zamanda Ankara’ya katkı sağlayan her yapının içinde olmaya ve elinden geldiğince destek vermeye çalışan biriyim.. Ayrıca çok iyi bir sivil toplumcuyum. Ankara’nın önde gelen birçok derneğinde çalışmalar yapmaktayım.

Enerji Sektöründe de uzun bir tecrübeniz var bu sektörde çalışmalarınız nasıl gidiyor?

Evet Enerji Sektörü benim için çok önemli ve kesinlikle vazgeçemeyeceğim bir sektör. Uzun yıllar profesyonel olarak bu sektörde çalıştıktan sonra kendi firmamı kurarak bu tecrübemi insanların hizmetine sunmak istedim.  Şu anda birçok firmaya uygun enerji temini hususunda danışmanlık hizmeti vermekteyim.  Daha uzun yıllarda bu sektörde olmak niyetindeyim…

Detaylı bilgi almak ve danışmanlık hizmetlerimden faydalanmak için www.tamayenerjidanismanlik.com ‘ u tıklamanız yeterli olacaktır…

– Sizi ayrıca TÜSİAV ailesinde aktif bir şekilde tanıyoruz. Başkanlığını yürütmekte olduğunuz TÜSİAV Enerji Platformu’nun çalışmaları nasıl gidiyor?

– TÜSİAV ve TÜSİAV ailesi gerçekten benim ikinci ailem olmuş durumda. Veli SARITOPRAK Başkanımız önderliğinde çalışmalarımıza büyük bir heves ve enerjiyle devam etmekteyiz. Kendisi Türkiye’de Sivil Toplumculuk camiasında en önde gelen isimlerden birisidir. Kendisinden çok şey öğrendim, öğrenmeye de devam ediyorum.Enerji tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük önem arz etmektedir. Enerji sektörü oldukça geniş ve çok yönlü bir sektör.  Elimizden geldiğince bu geniş sektörün uzmanları ile bir araya geliyor, toplantılar yapıyor, fuarlara iştirak ediyor ve ülkemiz için fayda sağlayacak çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz.

– Yoğun, renkli ve enerjik bir yapıya sahipsiniz. Ayrıca Gurmelik yönünüz de var,  bu yönünüzü de sormak isterim size?

– Gezmeyi ve yeni insanlar tanımayı çok severim.  Böyle olunca birçok restorana, otele, seyahatlere, davetlere gidiyorum. Bir süre sonra İnsanlar bana;  bu birikimlerimi neden yazmadığımı sormaya başladılar; “Sadece sosyal medyada paylaşarak kalma, gittiğin yerler hakkında detay bilgiler de ver bizlere” dediler. Önce kendime bir blog açtım, ardından çok ziyaret edilen internet sitelerinde ve sonrasında da çeşitli gazete ve dergilerde gittiğim ve beğendiğim yerleri tanıtan yazılar yazmaya başladım, halen de büyük bir keyifle sürdürüyorum.

– Bu yoğun temponuzda bizlere vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Okurlarımıza son olarak ne söylemek istersiniz?

– İş hayatı ile ilgili bugüne kadar ki tecrübelerime dayanarak şunları söylemek isterim; Şu an bir dalgalı denizdeyiz; bu ekonomik şartlarda girişimcilik yapacak insanlara bol şanslar diliyorum. Bazı gençlerde, “Ben çok iyi okudum, öğrendim, biliyorum. Bir iş hayatına atılayım yürür giderim.” düşüncesi olduğunu görüyorum. Sonrasında ise büyük hayal kırıklıkları geliyor. Büyük batışlar, iflaslar, bunalımlar yaşanıyor. Danışmanlık bütün dünyanın en önem verdiği konuların başında geliyor. Danışmanlık şirketleri var, danışmanlık yapan kişiler var. Ya bu kişileri yönetim kurulunuza alın birer ufak hisse verin ya da aylık anlaşmalarla kendi firmanıza bağlayın. İş hayatında sadece bir tek doğru yoktur, konular birçok açıdan, geniş bir perspektifte ele alınmalıdır. Ancak bu bilinçle oluşturulacak bir ekip ruhu içerisinde çalışılırsa başarı yakalanabilir.

 

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak