Genç iş adamı da FETÖ kumpasına uğramış

Paylaş
 

İş adamı Kerem Göğüş’ün FETÖ’nün avukatlık yapılanması tarafından örgütün içerisine çekilmeye çalışıldığı ancak başarılı olamayınca hakkında sahte belgeler üretilerek soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. FETÖ ile mücadele başlayınca deşifre olan örgüt üyeleri tutuklanırken iş adamı yıllarca verdiği mücadeleyi anlattı.

 

Kerem Göğüş hakkında şirketine sahte program kullanma bahanesiyle operasyon düzenleyen FETÖ’cülerin GÖĞÜŞ Holding’e ait müşteri bilgilerine ulaştığı ve bu kapsamda Mali Şube’ye çağırıldıkları belirlendi. Dolandırıldığını düşünen müşterilere Kerem Göğüş hakkında şikayette bulunmalarını isteyen dönemin özel yetkili savcısı Hakan Karaali’nin gizli bir şekilde dosya topladığı ortaya çıktı.

Wilma Elles ile evlendikten sonra magazin dünyasının gündeminde de sık sık yer alan iş adamı Kerem Göğüş’ün geçtiğimiz 5 sene içerisinde FETÖ’nün devlet içerisinde yapılanan üyelerinin hedefine oturtulduğu ortaya çıktı. 2012 yılından itibaren İstanbul’da devam eden projeler devam ederken Kerem Göğüş’ün Levent’te bulunan ofisine FETÖ’nün Türkiye’deki hukuk yapılanması olarak bilinen YKK Hukuk bürosu yetkilileri sahte program kullanıldığı bahanesi ile polislerle birlikte baskın düzenledi.

ŞİRKETE SAHTE OPERASYON DÜZENLENDİ

Şirketinde sahte program kullandığı bahanesiyle arama yapan hukuk bürosu çalışanları gizli bir yazılımla Kerem Göğüş’ün şirketine ait müşteri bilgilerine ulaştı. Hukuk bürosunun sahibi Tolgahan Karkın Göğüş ile bir toplantı yapmak istediğini belirterek kendisini ofisine davet etti.

DAVET EDİP TEKLİF VERMİŞLER

FETÖ’nün karargahı gibi kullanılan ofise avukatı ile birlikte giden iş adamı kendisinin sahte program kullanmamasına rağmen ofisine neden operasyon yapıldığını sordu. Tolgahan Karkın programın çok önemli olmadığını söyleyerek hakkında terör savcılığı tarafından dosya toplandığını 250 bin dolar vermesi ve belirli günlerde sohbetlere gelmesi durumunda dosyayı kapatabileceğini söyledi.

İÇLERİNE ÇEKEMEYİNCE ŞANTAJA BAŞLADILAR

İddiaya göre müşteri bilgilerini İstanbul adliyesinde dönemin terör savcılığını yapan FETÖ’nün önemli isimlerinden özel yetkili savcı Hakan Karaali ile paylaşan hukuk bürosu Kerem Göğüş hakkında gizli soruşturma yürütmeye başladı. Soruşturma kapsamında şirketten habersizce edinilen müşteri bilgileri dönemin Özel Yetkili Savcısı Hakan Karaali ile paylaşılarak müşterilere dolandırıldıkları ifade edilerek Mali Şubeye gelmeleri gerektiği söylendi.

FETÖ SAVCISINDAN MÜŞTERİLERE KORKU TERAPİSİ

Emniyette ifadeleri alınan ve şikayetçi olmaları söylenen müşterilerin dilekçeleri savcı Hakan Karaali’ye götürülerek soruşturma hızla devam etmeye başladı. Bu sırada olanlardan habersiz bir şekilde çalışmaya devam eden Kerem Göğüş bir müşterisi tarafından aranarak hakkında dolandırıcılık yaptığı ve bu kapsamda Mali Şube tarafından gizli bir soruşturma yürütüldüğünü öğrendi. Duydukları karşısında şaşkına dönen Göğüş soluğu savcı Hakan Karaali’nin yanında aldı. Hakkında soruşturma yürütüldüğünü FETÖ’cü savcıya ileten Göğüş Hakan Karaali’nin sert tutumuyla karşılaştı. ‘Hakkınızda soruşturma yürütüldüğü bilgisini size kim verdi’ diyerek tepki veren Karaali bilgi vermeyeceğini ifade ederek görüşmeyi sonlandırdı.

AİLESİNİ DE SORUŞTURMAYA DAHİL ETMİŞLER

 

Uzun süren soruşturma sonunda bütün hesapları, çevresi ve ailesi takip altına alınan iş adamının eşi Wilma Elles’in de soruşturmaya dahil edildiği ortaya çıktı. Bu aşamada FETÖ’nün yönlendirmesi ile kara propaganda çalışmaları medya üzerinden sık sık gündeme getirildi. Kerem Göğüş’ün dolandırıcı olarak nitelendirildiği haberlerle projelerini zora sokmaya çalışan çete iş adamını tüm ısrarlara rağmen kendi saflarına çekemedi.

 

MÜŞTERİLERİ KORKUTUP VAZGEÇİRMİŞLER

 

Medyada çıkan haberlerin ardından itibarsızlaştırılmaya çalışılan Kerem Göğüş’ün yürüttüğü projelerde anlaşma yaptığı müşterilerinin neredeyse tamamı ev almaktan vazgeçti. Müşterilerine 20 milyona yakın iade ödemesi yapan iş adamı ekonomik kriz içerisine sokulmaya çalışılarak iflas ettirilmeye çalışıldı.

 

DOSYALARA TAKİPSİZLİK ÇIKTI

 

Soruşturma devam ederken FETÖ’nün özel yetkili savcısı Hakan Karaali Sivas’a gönderildi. Daha sonra Sivas’ta ‘Selam Tevhid Kumpas’ı davası kapsamında eşi ile birlikte tutuklanan Karaali Kerem Göğüş’e yönelik soruşturmayı devam ettiremedi. Karaali yerine gelen savcısı ise dosya kapsamında suç unsuruna rastlanmadığı için takipsizlikle sonuçlandı. Konu hakkında bilgi veren iş adamı Göğüş, “FETÖ’nün en azılı elemanları bana ve aileme yönelik yürüttüğü çalışmada başarı elde edemedi. Devletin her türlü yetkisini kullanarak önce şirketime gelerek gizlice müşteri bilgilerime ulaşan çete daha sonra müşterilerimi arayarak dolandırıldıklarını söyledi. Bir müşterim beni arayarak bilgi vermeseydi belki başarılıda olacaklardı. Hakkımda topladıkları belgeler ve korkutarak şikayetçi olmalarını sağlayan müşterilerime rağmen dosyaların tümü takipsizlikle sonuçlandı.” diye konuştu.

ETKİLERİYLE HALA MÜCADELE EDİYORUM

 

Yıllarca ben bu yapılanmayla doğrudan ve dolaylı olarak mücadele ettim. Malesef kimse fetö ile olan mücadelemi bilmediği için, bende bıraktıkları izlerden dolayı hala uğraşmaya devam ediyorum. Bugüne kadar susmamın sebebi bu yapılanmayla ismimin yan yana gelmesini istememedi. Ancak zamanında benimle uğraştıklarını temizlemeye çalışırken etkileri dolaylı da olsa hala devam ediyor. Ben bu ülkenin bir evladı olarak namusum ve şerefimle iş yapıyorken farklı bir imaj ve kötü haberler adı altında bir izlenim oluşturmaya çalışıldı. Bu nedenle suskunluğumu bozup milletimize gerçekleri açıklamak zorunluluğu hissettim. Artık Türk milletinin bana yapılan bu FETÖ kumpasını bilmesi gerektiğine inanıyorum.

MAĞDUR EDİLEN BEN VE AİLEM OLDU

 

Kendisinin ve ailesinin mağdur edildiğine dikkat çeken Kerem Göğüş şunları söyledi: FETÖ’nün nasıl bir yapı olduğunu 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye daha yakından malesef acı bir şekilde öğrendik. Bu yapılanma devletin sinir sistemine kadar o kadar profesyonel bir şekilde girmişki istediği kişiyi anında bitirebilme gücüne sahipti. Bana yönelik hem adli hem maddi hemde basın yolu ile yapılan operasyonlara rağmen milyonlarca lira para kaybetmeme, yeni projelerimi hayata geçirme konusunda zaman kaybetmeme ve ailecek mağdur edilmemize rağmen müşterilerimin mağdur olmaması için çalıştım en zor ekonomik koşullarda milyonlarca para iadesi yaptım herşeyimi ortaya koydum. Son çalışmalarımızla şirketimizin 2019 yılından itibaren öncekinden çok daha güçlü yoluna devam etmesi için hertürlü çalışmayı yaptım. Ben bir iş adamı olarak her zaman devletimin yanında ve hizmetinde olmaya devam edeceğim. İş adamlarının Türkiye’nin zor zamanlarında bir araya gelerek hep birlikte hareket etmesi kötü süreçlerden zarar görmeden çıkmasını sağlayacaktır.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN SANATÇILARA VE SPORCULARA HÜBER KÖŞKÜ’NDE İFTAR YEMEĞİ VERDİ. (İHA/İSTANBUL-İHA)

 

“CUMHURBAŞKANIMIZIN YOLUNDAN DEVAM EDECEĞİZ”

 

FETÖ’cü yapılanmanın 15 Temmuz’da darbe kalkışmasında bulunmasını öğrenir öğrenmez eşi Wilma Elles ile birlikte sokağa çıkarak demokrasi için müdafaada bulunduğunu söyleyen iş adamı, “FETÖ’cü yapılanmanın milletin iradesine darbe vurmak için 15 Temmuz gecesi yaptığı kalkışmayı duyar duymaz sokağa Cumhurbaşkanımızın Kısıklı’da bulunan evinin önüne gittik. Burada eşim Wilma ile konuşmalar yaparak demokrasiye darbe vurmaya çalışanlara karşı olduğumuzu duyurduk. Cumhurbaşkanımız Recep Taayyip Erdoğan’ın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Ülke içinde ve dışında Türkiye karşıtlığı yapanlara inat Cumhurbaşkanımızın yolunda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak