GTA Oyuncuları Dünya Genelinde Artıyor

GTA severler gün geçtikçe artıyor ve Rockstar Games yeni içerikleri topluluğu ile paylaşmaya devam ediyor. Bu sürecin son noktası ise GTA V RP oldu.

Grand Theft Auto serisi 1997 yılından beridir marketlerde yer almakta. Fakat işin doğrusu GTA markasının sağlamlaşması ve tüm oyuncuların beğenisine kavuşması Grand Theft Auto: San Andreas oyunu ile birlikte gerçekleşti. 2004 yılında yayınlanan oyun Amerikan hayatını ti’ye alırken diğer bir yandan da güçlü bir hikaye sunuyordu. Atmosferi ise çoğu geliştiricinin imrenerek, oyuncuları ise bağımlısı yaparak sektörde kendi yerini edinmiş durumdaydı. Video oyunlarının açık dünya oyunlarına odaklanması ve günümüzdeki çok güçlü diyebileceğimiz markaların oluşması özellikle bu oyunun başarılı ilerleyişiyle çok net bir şekilde alakalıydı. Az mı arama motorlarına girip GTA San Andreas Hileleri şeklinde aramalar yaptık? Şu an 20’li yaşlarında bulunan birçok insan bu dediğimizi anlamıştır. İşin ilginç boyutu ise şu; 30’lu yaşlarında olanlar da, 18’inden küçük kardeşlerimiz de, uzun dönemdir Grand Theft Auto markasının ürünlerinin haberdarı hatta çoğumuz oyuncusuyuz.

GTA 5 bir devrim oldu

Oyunun bu denli popüler olmasının en büyük sebeplerinden birisi kuşkusuz Rocstar Games’in 2013 yılında konsollara çıkartıp, peşinde durması ve 2015 yılında oyunu Bilgisayarlara da getirmesi diyebiliriz. Oyun dünyasında bir devrim oldular. Hem oyuncularının ürettiği içerikler, hem de firmanın oyunu geliştirmeye devam etmesiyle dünya genelinde büyük rekorlar kırmaya devam ettiler. Yukarıda hani dedik ya yaşı olgun olanlar serinin eski oyunlarıyla ilgili hileleri aratmaktaydı diye… Şimdi de bu sorgulama ve araştırma şekli GTA 5 hileleri boyutunu aldı.

Oyuncular da geliştiriyor demiştik, onun da açıklamasını yapalım madem. Oyuncular sürekli olarak oyunu modluyor ve geliştiriyor. Mesela oyunla ilgili bir Role Play (Rol Yapma) modu geliştirilmiş. Bu mod için tonlarca sunucu kuruluyor ve oyuncular burada birbirleriyle oyunlar oynuyor ve sesli iletişimle eğlenceye devam ediyorlar. Bu modun bu denli popülerleşmesinde oyunculara sunduğu eğlencenin yanı sıra bir diğer yandan da popüler video yayınlama ve canlı yayın sitelerinde de bu mod için hazırlanan içeriklerin artışı ve ilgi görmesi de var diyebiliriz.

GTA 6 da yolda

Oyun medyasından öğrendiğimiz kadarıyla GTA 6 da yolda, tabii henüz çok net bilgiler yok konuyla alakalı olarak. Fakat yine de bir sonraki konsollarla birlikte yayınlanacağı biliniyor. Hatta oyunla ilgili hikayesine dair, hangi bölgede geçeceğine dair ve karakterlerine dair teoriler popüler forum sitelerinde üretilmeye başlandı bile. Ee oyunu bekleyen insan sayısı çok olunca insanlar da meraklıların gazını almayı çok seviyor.

Rockstar Games sızıntı vermeyi pek sevmeyen bir geliştirici firması. Dolayısıyla onlar açıklama yapmadıkça ne söylense boş ve şu anda oyunu geliştirmeye başladıklarından başka bir duyuru ile karşılaşmadık henüz. Son oyunları Red Dead Redemption 2 isimli Western oyundan da yeterince kazanç sağladıklarında daha ciddi ve dolu açıklamalarla karşılaşmamız içten bile değil.

Kaynak: GamePazarı

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir