Helal Ürün Belgesi

Paylaş
 

Helal Ürün Belgesi

Helal belgesi, Müslüman nüfusa yönelik ürün ve hizmetlerin İslam hukukunun gereklerini karşıladığını ve bu nedenle hem Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkelerde hem de İslam’ı uygulayan önemli nüfus grubunun bulunduğu Batı ülkelerinde (Fransa) tüketime uygun olduğunu garanti eden bir belgedir. Almanya, Birleşik Krallık, İspanya). Helal belgelendirme, özellikleri ve kaliteyi sağlayan bir süreçtir. Helal markasının kullanımına izin veren İslam Konseyi tarafından belirlenen kurallara göre ürünler. Esas olarak et ürünleri ve süt, konserve yiyecekler ve katkı maddeleri gibi diğer gıda ürünlerine uygulanır. Özellikle et ürünleri için Helal, hayvanların tek bir kesikte kesildiğini, kanlarının tamamen alındığını ve etlerinin başka türlü kesilen hayvanlarla ve özellikle domuz eti ile temas etmediğini onaylar. Helal sertifikalı ürünler genellikle Helal sembolü ile veya sadece M harfi ile işaretlenir. Bu doğrultuda ürünün helal yollar ile üretilip sofralarınıza geldiğini anlayabilmeniz mümkündür.

Helal Ürün Belgesinin Önemi

Firmalar, ürünlerinin İslam ülkelerine ihraç edilebilmesi için ürünlerini helal sertifikalı alıyor. İslam’ın takipçilerinin dünya nüfusunun 1,8 milyar, yani dünya nüfusunun% 24,1’ini oluşturduğu unutulmamalıdır. Buna ek olarak, birçok İslam ülkesinde yalnızca helal sertifikalı gıdalara izin verilmektedir. Birkaç rapora göre, helal gıda pazarı küresel gıda pazarının yaklaşık% 19’unu oluşturmaktadır. Bu nedenle, daha büyük pazarlara hizmet etmek, talep ve tedarik zincirini karşılamak için birçok şirket ürünlerini helal sertifikası alıyor.  Helal gıdalardan kozmetiğe bir başka terim de ‘Helal Turizm’dir. Bunda otel ve restoranlar alkollü içecek servisi yapmamakta ve restoranlarında sadece helal sertifikalı yemekler servis edilmektedir. Birçok otelde, spa ve yüzme havuzu tesisleri hem erkekler hem de kadınlar için ayrıdır.

En Kaliteli Helal Ürün Belgesi

Bilindiği gibi yiyecekler hem içte hem de yurtdışında çok satılıyor ve çok satılıyor. Hem tedarikçiler hem de Müslüman müşteriler, tükettikleri yiyeceklerin helal olup olmadığını merak ediyor. Ve satış yaptıklarında  helal sertifikalı yiyecekleri tercih ediyorlar. İhracat yapan üreticilere Helal Belgesi istenmeye başlandı. Bu noktada firmamız ile iletişime geçerek bu kaliteli belgeye kısa bir süre de sahip olabilirsiniz.

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir