İnce Telli Saçlarla Başa Çıkabilmenin Yolları

Paylaş
 

Bir çok bayan ince telli saçlardan şikayetçi ve haklılar. İnce telli saçlar kolay taranmıyor, şekil almıyor, yıkama sırasında çabuk dolaşıyor ve çabuk kırılıyorlar. Dolayısı ile tüm bu sorunlar zaman kaybına yol açıyor. Sizler için ince telli saçlar ile başa çıkmanın yollarına göz atacağız.

Taranma Problemine Çözüm

İnce telli saçları tararken en çok yapılan hatalardan biri saçın taranmaya diplerden başlanması. Saçınızı taramaya diplerden başlar iseniz; saçlarınız uçlara geldikçe daha da dolaşacaktır. Bu durum içinden çıkılamaz bir hal alabilir. Saçınızı taramaya uçlardan başlayın.

ince telli saçlar ile başa çıkmanın yolları

ince telli saçlar ile başa çıkmanın yolları

Elektriklenme Problemine Çözüm

Saçlarınız ince telli ise; elektriklenme probleminiz de var demektir. Elektriklenme, en çok şikayet edilen konuların başında geliyor. Bu sorunun üstesinden plastik bir tarak yardımı ile saçınızın elektriğini alarak gelebilirsiniz. Eğer saçınıza sakız, jöle, köpük, briyantin gibi ürünler sürmekten çekinmiyor iseniz, briyantin veya sakız gibi ürünler de sürebilirsiniz. Tülerme sorununun üstesinden geldiğinizi göreceksiniz.

Şekil Almama Sorununun Çözümü

İnce telli saçlar şekil almamalarıyla ile de ünlüdürler. Güçsüz olan saç dipleri, saçlarınızın istediğiniz şekli almamasına neden olabilir. Alsa bile birkaç saat sonra salacaktır. Bunun çözümü aslında var fakat zaman alabilir. Eğer fön kullanıyor iseniz, çift kat diplerine yedirerek fön çektirmenizi tavsiye ediyorum. Dipleri şekil almış saçlar kalıcı olacaktır. Son olarak saçlarınıza uzaktan olmak şartı ile sprey sıkarak mevcut şeklini korumasını sağlayabilirsiniz.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir