Kırmadan Garantili Su Kaçağı Bulma

Paylaş
 

Kırmadan Garantili Su Kaçağı Bulma

Ev ve iş yerlerindeki su tesisatının zaman zaman arızalanması artık çok büyük bir sorun değil. Çünkü gelişen teknoloji sayesinde kırmadan garantili su kaçağı bulma işlemleri hemen yapılabiliyor. Bundan kısa bir süre önce kaçak tespit işlemlerinde duvarların kırılması, tabanın sökülmesi gibi farklı ve zarar verici yöntemler söz konusuydu. Bunların tümü artık maziye karıştı.

Kırmadan Garantili Su Kaçağı Tespiti Nasıl Yapılır?

Kırmadan garantili su kaçağı bulma işlemlerinde özel bir cihaz kullanılır. Bunun temel özelliği ise akustik dinleme yapabilmesidir. Süreç ise şöyledir;

  • Bu cihaz, bir doktor steteskopu gibidir. Dinleme yapar. Bu konuda görevli olan ve eğitim almış personel, cihazın bir ucunu su kaçağının olabileceği yere koyar ve gezdirmeye başlar.
  • Diğer kısmı ise kulağa takılmıştır.
  • Bunun yanı sıra uzman personelin elinde ayrıca bir ekrana sahip alet vardır. Yani hem ses dinlemesi yapılır hem de bunun nereden geldiği rahatlıkla ilgili alandan görülür.
  • Su kaçağının olduğu bölgede her zaman ses değişikliği söz konusudur.
  • Böylelikle problemin kaynağı kısa süre içerisinde anlaşılmış olur.

Bunun sonrasında ilgili bölüme çok küçük bir müdahalede bulunulur. Duvar yıkma gibi mekanı adeta bir şantiyeye çevirecek olan işlemlere gerek duyulmaz. Çünkü nokta atışıyla sorunun yeri tespit edilmiştir. Ardından borunun tamiratına geçilir ve süreç biter.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak