Muhabbet Kuşu, Bakımı Ve Eğitimi

Paylaş
 

Muhabbet Kuşu, Bakımı Ve Eğitimi

 

Muhabbet kuşları gerek minik ve narin bünyeleri gerekse taklit yetenekleri ile sahiplenilmesi en iyi ve güzel canlılardan bir tanesidir. Bünyeleri çok hassas olduğundan bakımlarında özenli olunması gerekir, muhabbet kuşu bakımı ile yardımcı kafesler kuşun yapısına göre seçilmelidir.

 

Kafes Seçimi ve Malzemeleri

 

Hareketli bir kuş ise geniş kafesler tercih edilmelidir. Kafesler metal olmalıdır. Kuşa zarar verecek kafesler seçilmemelidir. Kolay temizlenmeli ve korunaklı olmalıdır. Kafesin bir kısmının paralel ve bir kısmının da yatay çizgilerle olması gerekir çünkü kuş kafeste rahat tırmanmalıdır. Suluk, yemlik, kuş kumu ve gaga taşı gibi temel ihtiyaçları bulunmalı, yemi ve suyu ihmal edilmemelidir. Kafes sürekli temiz tutulmalıdır.

 

Kafeste Bulunacak Malzemeler ve Eğitimi

 

Kafeste kendini doğal ortamda hissetmesi için ağaç dalından bir tünek, aktiviteyi seven muhabbet kuşu için hareket kabiliyetini sınırlamayan bir oyuncak, kafesin alt kısmına ılık su ile doldurulacak bir banyo kabı ile temizlik ihtiyacının karşılanması sağlanmalıdır. Oda sıcaklığı dikkate alınmalı, gün ışığı almalı ancak rüzgarlı yerlerde kafes bulundurulmamalıdır. Muhabbet kuşu eğitimi sabır isteyen bir iştir. Hayvan önce yavaş yavaş kafesten çıkmaya alıştırılmalı, kendisini güvende hissetmesi sağlanmalıdır. Daha sonra özgürce uçabilmesi sağlanmalıdır ki aileye güveni bu şekilde artar.

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak