Pleksi Malzemeleri Nereden Temin Edebilirim? Matpleksi.com

Paylaş
 

Pleksi gibi insanların kullandıkları malzemeler günden güne gelişen teknoloji ile birlikte değişmektedir. Bazen ekonomik sebepler buna neden olurken bazen de daha hafif daha şık ve daha lüks görünümlü malzemeler neden olmaktadır. Hayatımıza giren bir çok üründe bu şekilde sebeplerden dolayı değişmektedir. Tabi ki hayatımızın vazgeçilmez malzemelerinden olan cam’da bu revizyona uğrayan malzemelerdendir.

30 yıl önce Şahin Cam olarak iş hayatına başlayan Mat Pleksi, İş hayatının 27. Yılı itibariyle Pleksiglas alanına yönelmiş ve sektörde öncü kurumlar arasında kendisine yer bulmuştur. Aradığınız her türlü Pleksi İstanbul imalat ve Pleksiglas ürünleri Mat Pleksi web sitesi https://www.matpleksi.com üzerinden detaylı bilgi alarak temin edebilirsiniz.

Pelksi ve Cam’ın Özellikleri

Pleksi ve cam görüntüleriyle ve kullanıldıkları alan bakımından bir birine çok benzerlik göstermektedir. Kullanım alanları ve şekilleri bakımından bir birine fazlasıyla benzerlik göstermesinden dolayı bu iki ürün internet ortamında da işin uzmanına da sürekli iki ürünün karşılaştırılmaları sorulmakta, aralarında ki farklılıklar ve ortak yönler sıkça araştırılmaktadır.

Bu iki ürünü kıyasladığımızda arada bir çok ortak ve farklı özellik çıkmaktadır. Ama göz önündeki en belirgin özellikleri benzerlikleri iken farklılığı ise Pleksi plastik kökenli bir ürün olmasından dolayı çok düşük sıcaklıklarda şekillendirilebilirken, cam çok sert bir ürün olduğu için yüksek sıcaklıklarda şekillendirilebilir. Bu da haliyle Pleksi için ev ortamı bile yeterli iken cam için fabrikasyon bir ortam gerekmektedir.

Pleksi İle Camın Karşılaştırılması:

Genellikle insanların internette en çok aradıkları karşılaştırmalar arasında cam ve pleksi yer almaktadır.

Pleksi plastik kökenli ve daha yumuşak ve kolay şekillenebilen bir malzeme iken, cam daha sert ve şekillendirilmesi için endüstriyel ortamlar gerekmektedir. Cam sert bir malzeme olmasından dolayı daha çabuk kırılabilir ve tehlikeli bir ortam oluşturabilir. Pleksi ise görünüm itibariyle tamamen cama benzemesine rağmen özellik olarak tamamen farklıdır. Pleksiglas kolay şekillenebilmesinden dolayı tüm alanlarda kullanılmaktadır. Özellikle vitrinlerde LED aydınlatmalarda, aydınlatma dekorlarda, raflarda daha bir çok alanda kullanılmaktadır. Ev, iş, kurumsal bürolar fark etmeksizin her alanda kullanılan Pleksi ürünler ile ilgili bilgi almak için Mat Pleksi firmasının www.matpleksi.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir