Poliamid tekerlek modeli nedir?

Paylaş
 

Poliamid endüstride en çok kullanılan maddelerden biridir. Poliamid tekerleklerin geniş bir kullanım alanı vardır.Hem mekanik hem de termal olarak aşınmaya karşı oldukça dirençlidir. Bu tekerlek modeli -20°C ile 80°C arası sıcaklıklarda kullanılabilir. Poliamid tekerlekler beyaz renge sahiptir, kırılmaz, paslanmaz, darbe ve kimyasallara karşı dayanıklıdır. Yüksek aşınma ve düşük yuvarlanma direncine sahiptirler. İz bırakmadıkları ve çalıştıkları zemine zarar vermedikleri için en çok tercih edilen ürünler arasındadır. Halk arasında kestamit tekerlek, polietilen tekerlek, polyamid tekerlek ve kemik tekerlek isimleri ile de bilinir. Polyamid tekerlekleri, kimya endüstrisi işletmeleri, tıp ve araştırma kurumları ve yemek üretimi gibi yerlerde kullanışlı ve uygundur.

 

Poliamid tekerlek modelleri

Ağır tip, hafifi tip ve orta sanayi poliamid tekerlekleri vardır ve en çok tercih edilen tekerlekler arasındadır. Poliamid tekerleklerin diğer seçenekleri arasında sabit bağlantılı, oynar frenli tabanlı, oynak tabanlı ve civata bağlantılı, soket bağlantılı, delik bağlantılı poliamid tekerlekler de vardır. Soket bağlantı tipi tekerlek genellikle hafif hizmet tiplerinde tercih edilir. Tekerlek bağlanacak boruya ve profile takılan plastik genişletme soketi aracılığı ile montajı gerçekleştirilir.

 

Poliamid tekerleklerin avantajları

-Yüksek yük kapasitesine sahiptirler. Ürün yelpazesinde bulunan poliamid tekerleğin yükü 500 kg’ı geçmektedir. Ve bu tekerlek modeli, ağırlığı bir tona kadar olan nesneleri kaldırabilir.

-Kimyasal olarak agresif ortamlara karşı direnç gösterir. Poliamid, alkol veya alkali gibi maddelere maruz kalma konusunda başarılı bir şekilde başa çıkar.

-Hareket ederken veya fren yaparken iz bırakmaz. Pahalı zemine sahip olan odalar için, tekerleğe sahip olan nesneyi döndürürken zeminde oluşabilecek olan çizilmeler yapmaz.

-Yüksek yoğunluk derecesine sahiptir ve bu yüzden uzun süreli kullanımda bile tekerlek deforme olmayacaktır. Aylarca kullanıldıktan sonra bile pürüzsüzlüğünü ve şeklini korur.

 

 

 

 

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak