TEST SÜRÜŞÜ & PERFORMANS

Paylaş
 

Beğendiğiniz araç başka bir şehirde ve sizin onu görmeye vaktiniz yok, biz Çankaya oto ekstpertiz olarak uzman ekibimiz ile birlikte aracı yerinde görüp gerekli inceleme ve test süşünün ardından tüm hasar ve kaza bilgileri tespit edilir, performans ölçümü değerlendirilerek tüm bu testler ayrıntılı rapor şeklinde müşteriye ulaştırılır.

 

HASAR KAYDI TESPİTİ

 

Aşti  oto ekspertiz olarak ikinci el araç alımlarınızda sigorta bilgi, gözetim merkezleri kullanılarak aracın geçmişte karışmış olduğu kayıtlı kaza, hasar ve pert bilgileri sorgulanır. Sorgulamalar motor numarası, şasi numarası, plaka ve kimlik bilgileriyle büyük bit titizlikle gerçekleştirilir. Kayıtlı olmayan bir kaza bilgileri uzman ekibimiz tarafından tespit edilebilir.

 

ARAÇ İÇİ VE DIŞI ELEKTRONİK TEST

 

Çankaya oto ekspertiz olarak yalnızca aracın kaporta ve parçalarını değil içinde ve dışında bulunan, ön panel göstergeler, klima, sinyaller, emniyet kemerleri, radro-cd çalar, yol bilgisayarı, aynalar, cam, silecek, döşeme ve fren lambaları gibi her türlü elektronik tertibatı titizlikle denetlenir.

 

SONUÇ RAPORU

 

İkinci el araç alımlarınızda beğendiğiniz araca ait tüm gerekli testler son teknoloji, %100 yerli malı, kendi üretimimiz olan son teknoloji cihazlarla büyük bir titizlikle yapılır. Yapılan tüm test sonuçları grafik ve raporlar halinde dosyalanır.

 

MOTOR VE MEKANİK KONTROLLER

 

motor ve mekanik kontroller dinamometre yada kuvvetölçer olarakta bilinen dyno ismi verilen bilgisayarlı bir cihaz yardımıyla yapılır. Bu cihaz ile aracın gücü ve tork’u ölçülür. Sonra araç lift üzerine alınarak grekli tüm testler garanti oto ekspertiz’in uzman ekipleri ve son teknoloji cihazlarıyla hata payı bırakmadan titizlikle gerçekleştirilir.

 

KAPORTA VE BOYA TESTİ

 

Kaporta ve boya testinde araçda değişen ya da tamir görmüş parça olup olmadığı, aracın tümünde ya da bir kısmında parça boya lokal boya vb çürük, pas gibi istenmeyen tüm durumlar uzman ekibimiz ve milimetrenin binde biri hassasiyetine sahip cihazlarımızla bütük bir önem ve hassasiyet içerisinde yapılır.

 

MEKANİK ALT KONTROLLER

 

Aracın gözle inceleme esnasında anlaşılamayacak bir uzman tarafından incelenmesi şart olan önemli kısmı, alt şase kısmıdır.

Aracın alt şase kısımı incelenirken araç lift yani makas dediğimiz alet ile yukarı kaldırılır, her hangi bir hasar durumunun olup olmadığı, darbe alıp almadığı, rot başlarında gevşeme ve aşınma olup olmadığı konrol edilir aşınma ciddi harlara sebep olabilir, rot kolu kontrolleri, rotil kontrolü özellikle direksiyon bağlantılarında gevşeme olup olmadığı, şanzıman yani vites kutusu, motorun yağ sızdırmazlığı, egzoz kaçağı, Aks körükleri, ön takım, salıncak burçları, motor takozları, özellikle de şase de oluşmuş çatlak, pas, çürüme söz konusu ise bir an önce önlem alınmalıdır. Saydığımız tüm aksamlar uzman ekipler tarafından detaylı bir şekilde incelenir.

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir