Work and Travel

Paylaş
 

Çok sayıda üniversite öğrencimiz arama motorlarında work and travel aramasını yapmaktadır.Bu sorumuzun cevabı son derece basit ama bir o kadar da önemlidir.Work and travel dünya çapında popüler bir kültür değişim programıdır.Work and Travel kayıt aşamaları, yılın hemen hemen tamamını kapsayan bir süreçtir. Düşünüldüğü gibi 1-2 ay içerisinde hallolan bir süreç yoktur. Kayıt işleminden, Amerika’ya gidene kadar olan süreçte onlarca adım vardır.

 

Kayıt İşlemleri

Öncelikle program hakkında bilgi alırsınız. Ardından kayıt işlemi gerçekleştirirsiniz. Süreç böylece başlar. Kayıtta ön kayıt ücret ödemesi, ingilizce seviye tespiti, işe karar verme gibi işlemler yer alır. Bu işlemler sürecin başlangıcıdır. Sadece kayıt olmak program için elbette yeterli değildir.

 

Kayıt aşamasında, programa yeterliliğin ölçülmesi önemlidir. Öğrenci olmanız, ingilizce seviyesi, katılıma karar vermek gibi adımlar zaman almaktadır. Bu sebeple, işlemlerin uzun vadeye yayılabilmesi için, erken kayıt yaptırmak her zaman tavsiye edilir. Work and travel programında erken kayıt önemlidir.

 

İş Seçimi

Work and Travel kayıt işleminden sonra iş seçimi yapılır. Seçeceğiniz iş, size uygun bir iş olmalıdır. Yapmakta zorluk çekmeyeceğiniz, kazanç ve bölge konusunda taleplerinizi karşılayan bir iş seçersiniz. Bunun için de iyi araştırma yapmalısınız. Work and Travel araştırma süreci de önemlidir. Seçeceğiniz bölgeyi, sokak sokak gezerek araştırmanız önemlidir. Ayrıca iş yerinin youtube’da yer alan videolarını izleyerek, iş yeriniz hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

İş Mülakatı

Kayıt işleminizin üstünden belki 1-2 ay geçmiş olup, iş görüşmesi aşamasına gelmiş olursunuz. Çoğunlukla iş görüşmeleri, Skype üzerinden online olarak yapılır. Sesli ve görüntülü yapacağınız bu görüşme sonucunda işinize alınır ya da başka seçeneklere yönelirsiniz. Mülakatınızı yaptığınızda, sürecinizin hemen hemen yarısı tamamlanmış olur.

 

İş mülakatı sonrası job offer da denilen iş sözleşmenizi imzalarsınız. Böylelikle görüşmesinden geçtiğiniz işinize resmen alınmış olursunuz. Bundan sonraki aşamalar evrak işlemleridir.

 

Evrak süreci ve Ds-2019 belgesi

İş yerleşiminiz yapıltıktan sonra, resmi çalışma belgeniz olan DS-2019 belgeniz getirtilir. Bu belge, Amerika daki sponsor tarafından basılır ve dış işleri bakanlığı (department of state) onayından sonra basılır. Yani artık resmi olarak, vize öncesi tüm arkaplan süreciniz tamamlanmıştır. Bu işlemden sonra vize görüşmesine girer, ardından planladığınız tarihte Amerika’ya uçuşunuzu gerçekleştirirsiniz. Work and Travel vize görüşmeleri öncesi son adım DS-2019 belgesinin gelmesidir.

 

Work and Travel Vize İşlemleri

Work and Travel vize görüşmeleri Mart-Nisan-Mayıs aylarında gerçekleştir. Nadiren Şubat ayı sonu veya Haziran ayı başında da görüşme yapıldığı görülmüştür. Temmuz-Ağustos gibi programa kayıt olduğunuz tarihten itibaren, Mart ayına kadar work and travel kayıt sürecinizi tamamlar ardından belirtilen tarihlerde vize görüşmesine girersiniz.

Vize görüşmesinin hemen sonunda, vize sonucunuz size iletilir. Böylece vize alıp almadığınızı öğrenmek için beklemezsiniz. Ardından yaklaşık 1 hafta içerisinde pasaportunuz, PTT aracılığıyla size iletilir.Böylece süreciniz sonlanmış olur ve artık ABD’ye gitmeye hazırsınızdır. Amerikaya gitmeden önce gidiş oryantasyonları yapılır ve programınızın süreci böylelikle bitmiş olur. Toplamda 10 ay kadar süren bir süreci olduğunu görmüş olursunuz.Work and travel hakkındaki tüm detaylı bilgilere https://troyint.com web sitemizden inceleyebilirsiniz.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak