7.koğuştaki Mucize Nasıl Film

Paylaş
 

Bu Filme de göz atabilirsiniz

7.koğuştaki Mucize Nasıl Film

Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in yapmış olduğu 2019 yılında vizyonda giren film, 2013 yılında Güney Kore’de çekilen “Miracle İn Cell No.7” adlı filmden uyarlanarak çekilmiştir. Filmin adı ilk olarak Yedi Numaralı Hücredeki Mucize olarak düşünülmüş fakat daha sonra 7.

Koğuştaki Mucize olarak yayımlanmasına karar verilmiştir.

7. Koğuştaki Mucize’nin Oyuncu Kadrosu

Aras Bulut İğnemli, bu filmde başrol oyuncu olarak izleyici karşısına çıkmıştır. Nisa Sofiya Aksongur, İlker Aksum, Yurdaer Okur, Deniz Baysal, Mesut Akusta, Sarp Akkaya, Celile Toyon, Deniz Celiloğlu, Serhat Onat gibi oyuncularıyla zengin bir kadroya sahip olan film, birçok kişi tarafından izlenmiş, beğeni toplamıştır. Ayrıca Netflix’e eklendikten sonra da kendine yurtdışından çok fazla izleyici edinmiştir.

7. Koğuştaki Mucize’nin Konusu

Filmdeki olaylar 1983 yılı Türkiye’sinde sıkıyönetim altındaki bir Ege kasabasında geçmektedir. Başkahraman olan Memo, 7 yaşındaki kızı Ova’dan çok da farklı olmayan, kimilerine göre deli, kimilerine göre çocuktur. Memo, kızı Ova ve annesiyle birlikte yaşar. Bir gün Memo, koyunlarını güderken sıkıyönetim komutanlarından birinin kızının denize düştüğünü görünce, onu kurtarmak için peşinden atlar. Fakat küçük kız düştüğünde başını taşa çarpmış ve ölmüştür. Memo ve kızı gören herkes, kızı Memo’nun öldürdüğünü söyleyerek, haksız bir suçlamayla Memo’yu hapse atarlar. Bir de üstüne önüne gelen Memo’yu, küçük bir kızı öldürdüğü gerekçesiyle döver. Hapisteki ilk günlerini de oldukça zorlu geçirir. Hem herkesten dayak yer hem de arkasında bıraktığı küçük kızı ve yaşlı annesini düşünür. Tek isteği ise kızı Ova’ya kavuşmak olan Memo, bu isteğine hücre arkadaşları tarafından sahip olur. Onun suçsuz, aklı başında olmayan biri olduğunu anlayan hücredeki arkadaşları, gizlice Ova’yı hapishaneye sokmaya çalışırlar. Fakat bu mucizenin de sonu gelecektir çünkü Memo, idama çarptırılmıştır. Sitesinden http://fulltimehdfilmizle.com okuyabilirsiniz.

7. Koğuştaki Mucize Nasıl Bir Filmdir?

Çok az bir duygusallığa sahip olan insanların bile izlerken hüngür hüngür ağladığı bir filmdir. Çoğu izleyicinin yorumlarına bakıldığında filmin başından sonuna kadar ağlayarak izlediklerini yazıkları görülür. İnsanı duygu seline kaptıran bu film için Oscar ödüllerine aday olup olmayacağı, ödülü belki de alabileceği hakkında konuşulmuştur.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak