Bakım Koltukları

Paylaş
 

Bakım Koltukları

Bakım koltukları hastaların yattığı ve oturduğu alan olduğu için oldukça konforlu bir seçenektir. Her bakım koltukları çeşitlerine göre ayrılır. Hastalık içerisinde olan bir insanın konforu oldukça önem teşkil eder. Rahat bir koltukta oturmayan bir insanın hem hastalığı artar hem de farklı hastalıkları ortaya çıkabilir. Özellikle bir hasta iyileşme sürecine girdiyse bu anlamda oturacağı koltuk da rahat olmak zorundadır. Her hasta, hastalık sürecinde özel ilgi ve bakıma ihtiyaç duyar. Bakılan hastanın oturduğu koltuğun ayarlanabilen türden olması hastanın da kendisinin bunu ayarlaması açısından önemlidir. Sadece yanında kalan refakatçi değil hasta da koltuğun yan kısımlarından rahat bir şekilde ayarlama yapabilir.

Bakım Koltukları Çeşitleri 

Bakım koltukları çeşitlerine göre manuel ve otomatik olarak ayrılır. Manuel olan bakım koltukları sadece yan kısımlardan el ile ayarlanıyor. Ancak otomatik olan hastalar için daha rahat olabiliyor. Çünkü otomatik olarak baş kısmı ve ayak kısmı ayarlanıyor. Hasta hangi pozisyonda rahat ediyorsa o şekilde yatması da doğru olacaktır. İster daha aşağıda ister daha yukarda tutmanız da mümkün olacaktır. Bakım koltukları önemli bir medikal malzemesi olduğu için hastaların bu duruma önem vermesi normal. Eğer hasta evde kalıyorsa eve ihtiyaç varsa böyle bir ürünün kendi bakım koltuğunu seçmesi önerilir. Çünkü koltuklar kalan hasta nerede nasıl rahat edeceğini bilir. Hasta yatağa yatarken hareket alanının rahat ve konforlu olması önemlidir. Bakım koltuğuna muhtaç sürekli yatması gereken bir hastanız varsa bu konu da daha özenli hareket etmelisiniz. Çünkü bakıma muhtaç insanlar daha özel bir bakım ister. Onların hareket alanının kısıtlanmaması ve rahat etmeleri önemlidir. Bu nedenle koltuk seçimi yaparken mutlaka detaylı bir şekilde araştırma yapıp kaliteli bir ürünü tercih etmek daha iyi olacaktır.

Fiyatlar

Bakım koltuğu normal koltuklara göre hemen hemen aynı fiyattadır. Çok uyguna yatak çeşidi bulmanız ne yazık ki mümkün değildir. Özellikle otomatik olarak alacağınız yataklar daha pahalıdır. Yan kısımlardan otomatik olarak ayarlandığı için bu tarz yatakları her firmada aynı fiyata bulursunuz.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir