Cesa Yazılım: Metaverse Yazılımları

Paylaş
 

Metaverse, kelime anlamı olarak sanal evren anlamına gelen bir tür kurgusal evrendir aslında. Bu sanal evren, özellikle eski adıyla Facebook yeni adıyla Meta şirketinin yaptığı tanıtımla tüm dünyada ses getirdi. Çeşitli projelerin sunulduğu bu evrende, dikkatleri arazi satışları çekti. İnternetin geleceği olarak tanımlanan sanal evrende, arsa alım satım işlemleri başladı. Bu alanda erkenden yer almak isteyen kullanıcılara ise yatırım aracı olarak alım yapmaya başladı. Her geçen gün duyduğumuz kulağımıza gün geçtikçe daha çok gelen metaverse yazılımcıları, Sosyal ağların en büyüklerinden olan Facebook gibi dünyanın en büyük ve güçlü firmalarının büyük yatırımları ile artık gerçekliğimiz olmaya başladı. Facebook’un resmi ismini Meta ile değiştirmesi, sanal gerçeklik gözlüğü Oculus’ü satın alması ile birlikte bir çok metaverse yazılımcısı şirketi bu noktada adımlar atmaya başladı. Hızla ilerleyen bu süreçte dünyanın her yerinden şirketler bu konuyu işleyebilecek, hale geldi ve Geleceğin yaşam biçimi Metaverse şimdiden birçok kişiyi zengin etmeyi başardı.

Metaverse evreninde kullanıcılar çeşitli dijital varlıklar oluşturabilir, bunları çeşitli coinlerle alıp satma işlemleri yapabilirler. Gerçek dünyanın bir benzeri olarak gösterilebilen bu evrende, kara ya da deniz gibi parçalar bulunur. Bu evrende bulunan ve arsaların olduğu parçalar ise blok zincirinde NFT olarak temsil edilir. Bu sayede, o arsayı elinde tutan kişiye tam bir mülkiyet verilir.

Bahsettiğimiz bu araziler, sanal evrende en kazançlı yatırımlardan biri olarak gösterilir. Bu sanal araziler, gerçek hayatta olduğu gibi zaman içerisinde değer kazanacağı düşünülen stratejik varlıklardır. İnsanlar burada aldıkları arazileri satabilir ya da kiraya verebilir. Bu sayede bu alanlardan pasif gelir kazanılabilir.

Metaverse yani evren hakkında daha fazla bilgi almak için hemen bizim ile iletişime geçiniz.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir