Epoksi Zemin Nerelerde Tercih Edilir?

Paylaş
 

Epoksi zemin kaplama uygulamalarında epoksi ürünler çok fazla tercih edilmektedir. Bunun en büyük nedeni; epoksi malzemesinin kolaylıkla, uygulanacak zemine yapışması ve dayanıklı bir yapısı olmasıdır. PVC kaplama malzemesinin yanı sıra, epoksi kaplama uygulamaları yüksek olarak endüstri alanlarında tercih edilmektedir. Örnek olarak yük makinelerinin çok yoğun olduğu, sanayi üretim merkezlerinde veya ağır üretim sanayilerinin zeminlerinde epoksi zemin kaplama işlemi uygulanmaktadır. Epoksi zemin kaplamaları yüksek ısı direnci sağlamaları nedeniyle, PVC zemin kaplamaları ile farklılık göstermektedir.

Epoksi zemin kaplamalarının tercih edilmesinin, bir diğer nedeni de dekoratif bir görünüme sahip olmasıdır. Tamda bu noktada, üç boyutlu epoksi zemin kaplama işlemleri ön plana çıkmaktadır. Uygulama yapılacak zemine, istenilen görüntünün yansıtılması ile oldukça estetik zeminler elde edilmektedir.

Ankara epoksi zemin malzemelerinin tercih edilmesindeki son neden ise kolay temizlenebilir olması ve hijyenik bir yapıya sahip olmasıdır. Bu özelliği ile birçok sağlık kuruluşunda, okullarda, hastanelerde ve bu tip alanlarda, epoksi zemin kaplama uygulamalarına çok sık rastlanmaktadır.

Doğru Zemin Kaplama Nasıl Seçilmelidir?

İstediğiniz alana epoksi kaplama uygulaması yaptırmadan önce birçok malzemeyi incelemeniz gerekmektedir. Yapacağınız malzeme incelemeleri ile hem malzemeleri yakından tanıyabilir, hem de ihtiyacınız olan ürüne kolaylıkla karar verebilirsiniz.  Ancak burada asıl istenilen, zeminin gün içinde nasıl bir güce ve baskıya maruz kalacağına dikkat etmeniz olacaktır. Ayrıca estetik ve dekoratif bir zemin istiyorsanız çeşitli zemin kaplama modellerini önceden incelemeniz gereklidir.

Malzeme seçiminden önce epoksi zemin Ankara firmalarında hizmet veren deneyimli ustalarımız ile görüşüp uygulanacak zemin için en uygun fikirleri alabilirsiniz. Aldığınız öneriler doğrultusunda, kendi bütçenizi düşünerek size en uygun malzemeyi ortaya çıkarabilirsiniz. Dayanıklılık gerektiren zemin kaplama işlemlerinde, bütçenizi arttırmaktan çekinmemelisiniz. Bütçenizi düşünerek daha uygun ve kalitesiz malzemeleri tercih ederseniz, ilerleyen zamanlarda daha büyük problemler ile karşı karşıya kalmanız kaçınılmaz olacaktır.

Doğru zemin kaplama malzemesinin seçimi için üzerinde durulması gereken konular şunlardır;

  • Uygulama yapılacak zeminin şimdiki durumu
  • Uygulama yapılacak zeminin gün içinde aldığı baskılar
  • Alanın hangi amaca hizmet ettiği
  • Dayanıklılık mı yoksa dekoratif bir amaç için mi yapıldığı
  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir