Helal Ürün Belgesi

Paylaş
 

Helal ürün belgesi, İslam dinine uygun bir şekilde yiyeceklerin hazırlandığını gösteren bir belgedir. İslam dinin geçerli olduğu ülkelerde ve bölgelerin ürünlerin tüketilebilmesi için uygun olduğunun garantisidir. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’nin standartları doğrultusunda düzenlenmektedir. Gıdanın dışında ambalaj malzemeleri, kozmetik ürünler, kimyasal ürünler helal ürün belgesine ihtiyaç duyabilmektedir. Bu noktada helal ürün belgesi ile ilgili merak edilen tüm detaylardan aşağıdaki gibi bahsedebiliriz.

Helal Sertifikası Ne İşe Yarar?

Helal sertifikası, Müslüman nüfusa yönelik hizmetlerin ve ürünlerin İslami şartlara göre hazırlanma sürecini denetleyen bir sertifika olarak ifade edilmektedir. Söz konusu belgeye sahip olan firmalar, İslami kurallara göre hizmetlerini sürdürdüklerini ifade ederler. Helal belgesi, firmaların İslami koşullara göre üretim yaptığını ifade etmenin yanı sıra besinlerin de insan sağlığı için herhangi bir tehdit unsuru içermediği ortaya koymaktadır.

Helal sertifikası; ürünlerin hazırlığı, işlenmesi, depolanması ve taşınması gibi çeşitli süreçleri kapsamaktadır. Kaliteli bir standart dahilinde sunulan helal belgesi, farklı aşamalardan geçerek ürünlerin direkt temas olmadan tüketicilere ulaştırıldığını ifade etmektedir. Bu noktada Helal gıda sertifikasına sahip olan işletmeler gıda üretimi esnasında müşteri memnuniyetini göz önünde tutmaktadır.

Helal Ürün Belgesinin Faydaları

Helal ürün belgesinin sağladığı bazı avantajlar bulunmaktadır. Söz konusu avantajlardan aşağıdaki gibi bahsedebiliriz.

  • Dini hükümlere ve helal standartlara uygun bir şekilde üretimin gerçekleştirildiğinin bir kanıtıdır. Bu doğrultuda tüketiciler içleri rahat bir şekilde ürünleri alabilirler.
  • Tüketiciye güven aşılanmasını sağlar. İslami toplumlar bu konuda çok hassastır. Bu nedenle helal ürün konusu son derece büyük öneme sahitir.
  • Ürünlerin tamamen İslami kriterler doğrultusunda üretilmesini sağlar. Sağlık, temizlik ve hijyen İslam dini için çok önemlidir.
  • ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarına göre işletmelerin faaliyet göstermelerini sağlar.

En Hızlı Helal Ürün Belgesi

Astor Mayer, helal ürün belgesi konusunda son derece profesyonel bir şekilde faaliyet göstermektedir. Bu nedenle müşterilerine en kaliteli ve hızlı şekilde hizmet vermektedir. Siz de profesyonel ve hızlı bir şekilde helal ürün belgesine sahip olmak için hemen harekete geçerek bizi tercih edebilirsiniz.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak