Helal Ürün Belgesi

Paylaş
 

 

Helal ürün belgesi, tüketicilerin satın alma kararını etkileyen en önemli belgelerden bir tanesidir. Dini inanç ve kimlikler, tüketicilerin satın alma kararını doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle İslam dinine mensup bireyler söz konusu ürünlerin helal ürünler olup olmadığını öğrenerek bir ürün almak istemektedir. Helal sertifikası da tarafsız bir kurum tarafından sunulan ve ürünlerin helal koşullar altında üretilip üretilmediğini belirten belgelerdir. Gerekli kontroller gerçekleştirilerek firmaların helal belgesine sahip olması sağlanır. Peki, helal ürün belgesi hangi kurumlar için uygundur? Hangi kurumların bu belgeye sahip olması gerekmektedir? Şimdi gelin, bu detayları inceleyelim.

Helal Ürün Belgesi Hangi Kurumlar İçin Uygundur?

Günümüzde helal ürün pazarına bakıldığında ilk olarak gıda sektörü gelmektedir. Ancak helal ürün belgesi birçok sektör için önemlidir. Bu noktada helal ürün belgesinin her ürün için önemli olması mümkündür. Özellikle insan derisi ile doğrudan temas eden tüm ürünler için helallik önemlidir. Ayrıca diş macunları, kozmetik ürünler ve kıyafetler de helal belgelendirme için önemli olan ürünlerdir. Bunun yanı sıra turizm sektöründe de helal belgelendirmenin öneminden bahsedebiliriz. Özellikle müşteri taleplerine ve uluslararası rakiplere bakıldığında helal belgelendirmeye başvuruların arttığından bahsedebiliriz. Bu nedenle helal belgelendirme geniş bir alana hitap etmektedir.

Gerçekleştirilen araştırmalar doğrultusunda gıda sektörünün %20’sini helal gıdalar oluşturmaktadır. Bu noktada etik ve güvenilir bir yapıda olması nedeni ile Müslüman olmayan tüketiciler de helal gıdaları tercih edebilmektedir. Örneğin İngiltere’de 2 milyon Müslüman yaşamasına rağmen helal ürün belgeli ürünler 6 milyon kişi tarafından tercih edilmektedir. Türkiye’de ise ortalama 15 milyar dolarlık bir helal ürün pazarı vardır. Bu Pazar her yıl %100 artış göstermektedir.

Profesyonel Helal Ürün Belgesi Hizmeti

Astor Mayer, müşterileri için profesyonel ve kaliteli bir şekilde hizmet vermektedir. Bu noktada sizler için en güvenilir belgelendirme hizmetlerini sunan Astor Mayer ile iletişime geçerek bu konuda detaylı bir şekilde bilgi edinebilirsiniz. Sahip olunan bu belge ile sahip olabileceğiniz faydalar ile ilgili bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Hadi, profesyonel hizmetler için harekete geçin.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak