İngiltere Konsolosluğu İngiltere İş Ziyareti Vizesi

Paylaş
 

İngiltere Konsolosluğu İngiltere İş Ziyareti Vizesi

İngiltere İş Ziyareti Vizesi başvurusu, Birleşik Krallık’ta 6 aydan kısa süreler için İngiltere’de ücretli veya ücretsiz olarak çalışılmaması şartıyla iş görüşmeleri, fuarlar, seminerler, toplantılar vb. etkinliklere katılmak üzere yapılabilmektedir.

İş ziyareti amacıyla İngiltere’ye gidecek olan kişinin İngiltere İş Ziyareti Vizesini alabilmesi için dikkat edilmesi gereken bazı şartlar bulunur. Sadece konferans, seminer, fuar, iş görüşmesi, toplantı gibi bir etkinliğe katılmak üzere Birleşik Krallık’a gitmeyi planlayan kişilerin başvuru yapabildiği İngiltere İş Ziyareti Vizesi ile ücretli veya ücretsiz olarak kesinlikle çalışılamaz. İngiltere turist vizesi kapsamında bulunan İngiltere İş ziyareti vizesi ile ilgili tüm detaylar CSS Legal danışmanlarından öğrenilebilir.

 

İngiltere’de bulunan bir firmaya bağlı olarak çalışabilmek için ise İngiltere çalışma vizesi türlerinden bir diğeri olan Tier-5 İngiltere Geçici Çalışma Vizesi ya da Tier-2 İngiltere Genel Çalışma Vizesi başvurusu yapılması gerekir. Bu vize türlerini diğer vize türlerinden ayıran özellik puan bazlı sistemin kullanılmasıdır. Bu başvurularda belirli puanların toplanması ve İngiltere’de çalışılacak olan kurumdan bir sponsorluk sertifikası alınması şartı vardır. Bu vizelerin şartları ile ilgili detaylı bilgi almak ve başvuruyu gerçekleştirebilmek için başvuru sahipleri CSS Legal Danışmanlık uzmanları ile iletişime geçebilirler.

 

Herhangi bir pazar araştırması yapmak veya gözlem yapmak gibi bir amaçla İngiltere’ye gidecek kişilerin bu vize yerine İngiltere Genel Ziyaretçi Vizesi başvurusu yapması uygun olacaktır. Bunun dışında iş ziyaretleri sırasında ücret elde edecek olan kişiler ise İngiltere Kazanç Elde Edilebilen İş Ziyareti Vizesi başvurusu yapabileceklerdir. Buradan da anlaşılabileceği üzere, İngiltere’ye gidiş nedenlerine göre başvuru yapılması gerekmekte ve olası bir İngiltere vize reddi ihtimalini ortadan kaldırmak için CSS Müşavirlik uzmanları ile çalışmak başvuru sahibine fayda sağlayacaktır.

 

CSS Legal Danışmanlık İngiltere vizesi başvuruları, İngiltere Ankara Anlaşması vizesi, İngiltere vize reddi ve vize reddine itirazlar  noktasında danışanlarına profesyonel hizmet vermekte ve ayrıca CSS Legal şikayet edilen İngiltere’nin karmaşık vize süreci ile ilgili de gerekli desteği göstermektedir.

 

Ek olarak İngiltere vizesi başvurularında, CSS Legal yorum ve analiz gerektiren tüm süreçleri uzman kadrosuyla yönetmekte ve müşterilerine 2006 yılından bu yana hizmet vermektedir.

 

Kişinin İngiltere’ye iş ziyareti amacıyla gitmek üzere yapacağı başvurusunda İngiltere’de bulunma nedenine dair net bir gerekçeye sahip olması gerekir. Örneğin İngiltere öğrenci vizesi ile İngiltere’ye gidip eğitim alacak kişiler bu vizeye başvurmamalıdır. Bunun için Student Portal International uzmanlarıyla iletişime geçilerek İngiltere’de eğitim, dil okulları ve üniversite eğitimine dair tüm bilgiler alınabilir.

 

İş ziyareti amaçlı İngiltere vizesi başvurusunda davet eden kurum, seyahat tarihleri, masrafların finanse edilip edilmeyeceği, programın ne olduğu gibi hususları davetiyede belirterek vize memuruna sunmalıdır.

 

Tüm ziyaretçi vizesi kategorilerinde olduğu gibi İngiltere İş Ziyareti Vizesi’nde de seyahatin süresi gerçekle örtüşmeli ve katılmak istenen etkinlik her ne ise onun süresi kadar olmalıdır. Örneğin; bir kişi 5 günlük bir seminere gidiyorsa sonucun olumlu olabilmesi için 5 günden fazla kalmayacağını belirtmelidir. Bu süre elbette ki belirli ölçülerde uzatılabilir. Bu noktada örneğin, 5 günlük bir seminer için 10 gün İngiltere’de bulunmak sorun oluşturmazken, 4 ay gibi uzun bir süre bulunmak elbette makul olmayacaktır.

 

İngiltere Konsolosluğu kapsamında yapılan İngiltere vize başvurularının hepsinde olduğu gibi bu vize türünün süresi de 6 aylık, 2-5-10 yıllıktır. Süre olarak farklı olsalar bile bütün ziyaret kapsamlı vizelerle Birleşik Krallık’ta 1 yıl içerisinde en fazla 6 ay kalınabilir.

 

İngiltere İş Ziyareti Vizesi başvurusu yapacak olan kişiler bilmelidir ki; bu başvurular oldukça karmaşık yapıda olan başvurulardır. Dolayısıyla İngiltere vize ve göçmenlik mevzuatı alanında uzman danışmanlarla bu zorlu başvuru sürecini gerçekleştirmek herhangi bir problem yaşamamak ve vize reddi ile karşılaşmamak adına başvuru sahiplerinin yararına olacaktır.

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir