İnternet Üzerindeki Sahte Sözde Yetkili Servislere Dikkat

Paylaş
 

İnternet Üzerindeki Sahte Sözde Yetkili Servislere Dikkat

 

Son günlerde internet aramalarında kendisini yetkili servis olarak tanıtan ancak her hangi bir yetkisiz bulunmayan servisler yaygınlaştı. Vatandaş internetten yaptığı arama ile ulaştığı servisi yetkili servis sanarak çağırıyor ancak kendisini yetkili servis olarak tanıtan dolandırıcılar yan sanayi mallar kullanarak insanları mağdur ediyorlar.

 

Yetkili Servis İbaresine Kanmayın

 

İnternet arama sonuçlarında cüzi ücretler karşılığında dolandırıcıların en üst sıralarda çıkması çok da zor değil. Söz gelimi internette falan yetkili servis şeklinde arama yapıldığında üst sıralarda yetkili servis ibaresi ile çıkan pek çok sonuç aslında yetkisi bulunmayan bir servis olabilir.

 

Bu servisler ayrıca 444 lü hatlar kullanarak ve yetkileri olmadığı halde yetkili servis ibaresini kullanarak insanları yanıltmakta, kendilerine yetkili servis süsü vererek insanları kandırmaktadırlar. Yüksek servsi ücretleri ile insanları dolandıran ve üstelik Orijinal parça takmayıp, yan sanayi, muadil ürünler kullanan bu servsilere karşı yetkililer vatandaşları uyardı.

 

Orjinal Siteden Sorgulama Yapın

Vatandaşların mutlaka ürünün hangi marka ise bu markanın kendi internet sitesine girip, bu siteler içerisinde bulunan yetkili servisler arasından bulunduğu il ve ilçeledeki yetkili servisleri sorgulatıp, oradan servis çağırmalarını ya da doğrudan markanın kendi sitesinde yer alan çağrı merkezini arayarak bulundukları yere en yakın servisin yönlendirilmesinin sağlamaları gerekiyor.

 

Yetkili Olmayan Bu Servislere Karşı Ne Yapılabilir ?

 

Eğer böyle bir servisten hizmet aldıysanız tüketici hakem heyetlerine kendilerinin yetkili olduğundan bahisle aldatıldıkları iddiası ile başvurup yaptıkları ödeme ve varsa başka zararlarıın tahsilini sağlamaları mümkün. Bunun için önce bir tüketici hukuk alanında uzman avukata sor akabinde gerekli yasal işlemleri başlat uarısında bulunan yetkililer ayrıca ilgili markaların da gerekli araştırmaları yapıp bu tür dolandırıcılar için yasal işlemleri başlatmaları gerektiğini vurguladılar.

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı bu konuda vatandaşları uyardı. Vatandaşların bu konuda daha hassas ve dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi. En çok gerçekleştirilen dolandırıcılık yöntemlerinden bir ihalinde gelen bu konuya arama motorlarının da ait olduğunu ifade etti.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir