İş Dünyasında Küp Bloknot Kullanımı

Paylaş
 

 

Genel olarak işyerinde çalışan kişilerin unutmak istemedikleri herhangi bir bilgi veya toplantı da defterlere kaydedilebilir. Her türlü not özelliğine sahiptir. Bu nedenle kullanımı çok uygundur. Defterler, işyerlerinde yaygın olarak kullanılan bir kağıt türüdür. Bu nedenle firmalara özel atölye notları oluşturulabilir. Tasarım aşamasında firmalar kadar firmalar da kendi logolarını veya markalarını işyerlerine eklerler.

Ayrıca, işyeri kullanımı için küp şeklinde defterler oluşturmak mümkün değildir. Tersine, Not Defteri bir reklam aracına dönüştürülebilir. Yastık ismi denilince akla küp yastık modelleri gelmektedir. Bu çeşitlerin firmaların müşterilerine ücretsiz olarak sunduğu küp bloknot promosyon ürününün bir çeşidi olduğunu söyleyebiliriz. Küp defterler yalnızca tanıtım amaçlıdır. Bu nedenle kişiler firmaya verilen broşürleri gözle görülür şekilde ücretsiz olarak kullanırlar.

Tasarım işlemleri A6, A5, A4 kağıda, çoğunlukla defter formatında, çoğunlukla kağıt formatında yapılabilmektedir. Ancak çizgili, kareli veya düz levhalarla yaratıcı işlemler de sunulmaktadır. Genellikle 50 sayfa ciltlenebilir. Sayfa sayısı 70, 80 veya 100 sayfa arasında değişebilir.

Defterler yapıştırılmış ve delikli olarak tasarlanabilir. Küplerdeki defterler biraz farklıdır. Küp bloknot fiyatları, boyutları sayfa sayısına göre değişkenlik göstermektedir. Bu modele göre değişebilir. En sık kullanılan ölçülerin 8*8 cm 9*9 cm 10*10 cm olduğu söylenebilir. Kutulardaki yaprak sayısı 350, 500 veya 1000 yaprak olarak ayarlanabilir. Spiral defterler ve sayfa sayısı genellikle 50 veya 100 sayfa olarak düzenlenebilir. Ayrıca defterler farklı şekillerde, boyutta, şekilde, sayfa sayısında yapılabilir.

Küp bloknot baskı yüksek kalitede ve genellikle farklı ciltler ile tasarlanabilmektedir. Kaplamaları, şirket logo ve amblemlerinin yanı sıra resim ve desenlerin üretiminde kullanılmaktadır. Bu, sayfa düzenlerini ve şirket logolarını veya amblemlerini içerebilir. İçindeki sayfalara ve metinlere uygun boşluklarla dikkat etmekte fayda var. Küp bloknot, müşterilerin işlerini kolayca yapabilmeleri için şirketin ürünlerini tanıtmayı ve kurumsal bir kimlik oluşturmayı amaçlayan tasarım çözümleri sunmalıdır.

Genel olarak hemen hemen herkesin kullandığı, her yönden insanlar için kullanışlı hale gelmiş bir sistem olduğu söylenebilir. İnsanlar istemedikleri her şeyi bir kağıda yazarak  ve aynı zamanda başararak kolayca unutmayı severler. Bu nedenle tasarım yaparken ve reklam yaparken insanlara istedikleri gibi not alabilecekleri alan bırakmanız gerekir.

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir