İsmail İŞKOL Anadolu Lisesi inşaatı tamamlanıyor!

Paylaş
 

 İş insanı Göksel İŞKOL ve Yüksel İŞKOL’un bağışları ile geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen Anadolu Lisesi Projesinde sona gelindi.

Göksel İŞKOL ve Yüksel İŞKOL kardeşlerin eğitime destek amacıyla ve babaları merhum İsmail İŞKOL’un adını yaşatmak adına memleketleri Aydın’da başlanan Anadolu Lisesi projesinde inşaat tamamlanmak üzere.

24 Derslik, Kütüphane ve Spor Salonundan oluşan Lise projesinde inşaat %70 tamamlanmış durumda. Atalarından miras kalan araziyi satmak yerine bölge insanı hizmetine sunmayı tercih eden İŞKOL kardeşler proje sonunda tüm yerleşkeyi Milli Eğitim’e devrederek görevlerini tamamlamış olacaklar

Bölgede büyük takdir toplayan proje hakkında konuşan Öğretmenlerden Ragıp YURDAKUL “”Bu değerli bir yapıt ve kıyamete kadar bir anlam ifade edecek. Allah razı olsun. Bu hayırseverlik örneği, hiçbir kültürde, medeniyette yoktur. Kendilerine şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Anadolu Lisesi’nin bir okuldan çok fazlası olduğunu belirterek hem bilim hem birçok spor kompleksiyle açık-kapalı alanları ve pansiyonuyla 24 derslikli, 37 öğretmen, 264 öğrenci ile çok modern bir okul olduğundan bahsetti.

3.833 metrekare kapalı alanlı 24 derslikli lise binası ile 1.850 metrekare kapalı alanlı spor salonu inşaatı için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

öğrenci pansiyonuyla birlikte dev bir eğitim kompleksi olacak yapının çalışmaları günümüz modern mimari teknikleriyle yapılıyor.

Bilgisayarlar, Projeksiyon Cihazları, Güvenlik sistemleri ve iklimlendirme sistemleri sponsorluğunu ise Doğal Eczane İlaç şirketi üstlenmiş durumda.

İçerisinde; beden eğitim salonu, konferans salonu, fizik ve kimya laboratuvarı bulunacak olan İsmail İŞKOL Anadolu Lisesi inşaatının 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlamadan önce tamamlanması hedefleniyor.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir