ISO 22301 Belgesi Nedir?

Paylaş
 

ISO 22301 Belgesi, İş Sürekliliği Yönetimi olarak da bilinen bir sisteme işaret eder. Bu bağlamda kurumsal oluşumlar için çok önemli bir detay olan İş Sürekliliği kapsamında gerekli yapının inşa edilmesi ve süreç yönetiminin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. PCA TR Belgelendirme ile bu süreci nasıl yönetebileceğinizi daha yakından değerlendirelim!

Kurumsal oluşumların etkin olarak yönetmesi gereken hususlardan bir tanesi iş sürekliliği olarak kabul edilmektedir. Bu bağlamda iş sürekliliği; hizmetlerin ve ürünlerin kesintisiz bir şekilde tüketiciye ya da ilgililerine sunulması olarak tanımlanmaktadır. İşlerde aksamaya neden olmayacak şekilde hareket edilmesini de kapsayan bir yaklaşımdır. ISO 22301 Standardı, Toplumsal Güvenlik ve İş Sürekliliği Yönetim Sistemi olarak da kabul edilmektedir.

ISO 22301 Belgesi Avantajları Nelerdir?

ISO 22301 Belgesi almak isteyen firmaların elde edeceği avantajlar değerlendirildiğinde pek çok husustan söz etmek mümkündür. Siz de PCA TR ayrıcalıklarıyla hizmet almak istiyorsanız aşağıda sıralanan avantajları yakalamaya başlayabilirsiniz.

  • İş süreçleriyle alakalı güncel ve gelecekte oluşması muhtemel tehditlerin belirlenmesiyle doğru yönetim yaklaşımlarının benimsenmesini destekler,
  • Olumsuz olayların şirket üzerindeki etkisini minimum seviyeye çeker,
  • Kriz anlarında şirket ve tüketiciler için kritik öneme sahip işlevlerin sürekliliğini sağlar,
  • Sürekliliğin sağlanması sayesinde rakiplere karşı üstünlük elde edildiği de ortaya çıkar,
  • Olaylara yönelik kesintilerin azaltılması ve zaman kayıplarının önlenmesi hedeflenmektedir,
  • Kurumun iş ortakları ile bir acil eylem planına sahip olması mümkün olur,
  • Tedarik zincirinde güvenilir bir çözüm elde etmek mümkündür.

Tüm bunlar değerlendirildiğinde ISO 22301 kapsamında profesyonel bir yaklaşım benimsemek mümkün olacaktır. Bu çerçevede işletmelerin İş Sürekliliği Standardını titiz bir şekilde ele almaları elzemdir.

İş Sürekliliği Yönetim Standardı kimler için Uygundur?

İş Sürekliliği Yönetim Standardı yani ISO 22301 Belgesi farklı sektörlere mensup kurumlar için idealdir. Bu bağlamda sektör, büyüklük ve hizmet türü ayırt etmeksizin organizasyonun kesintisiz iş imkânı sunması hedeflenmelidir. Amaç daha kaliteli bir hizmet anlayışı benimsemek olduğu gibi kârlılık ve sürdürülebilirlik de önemlidir. Siz de organizasyonunuzun bu standarda uygun olup olmadığını değerlendirmek adına PCA TR Belgelendirme ile iletişime geçebilirsiniz.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak