İstanbul’da Turist Olmak

Paylaş
 

İstanbul, bu yıl 13 Milyon turisti ağırladı. Muazzam! Dünya’nın en kalabalık metropollerinden biri olan istanbul, neredeyse nüfusu kadar turisti misafir etti. Kumsalı, eğlence merkezleri, genel geçer tatil mekanları olmayan İstanbul nasıl olur da bu kadar turiste ev sahipliği yapar diye düşünüyor insan.

Şöyle açıklayalım; İstanbul bir tatil bölgesi değil. Ama muhteşem bir kültür kenti. Saraylar, hisarlar, tarihi mekanlar, dünya medeniyetinin bakiyeleri ve inanç merkezleriyle her dinden, her milletten turistin akınına uğruyor.

Şöyle bir düşünmek gerekiyor, her yıl on milyonlarca turistin akın ettiği İstanbul’un kültürel ve tarihi değerleri İstanbullular tarafından nasıl görmezden gelinebilir? Maalesef bazen burnumuzun ucundaki güzellikleri bile göremeyebiliyoruz. Bu yazı da bir farkındalık olsun, İstanbullular İstanbul’a turist gözüyle baksın, haftasonları turistik bir seyahat planlayabilsin.

İstanbul’a gelen turistlerin tercih ettikleri tarihi ve kültürel mekanları, sosyal alanları inceleyeceğiz. Günü birlik bir turistik seyahat için İstanbul’un gezilecek, görülecek, uğranacak yerlerini sizin için derledik. Elbette İstanbul, birkaç günde keşfedilecek bir şehir değil. Ancak bir hafta sonuna sığdırılabilecek bir seyahat planlamak elbette mümkün.

Güne başlarken mutlaka boğazda bir kahvaltıyla ilk adımı atmalısınız. Boğazın eşsiz manzarası eşliğinde keyifli bir kahvaltı için tercihinizi Üsküdar olmalı. Kahvaltınızı ve demli çayınızı içtikten sonra kız kulesine geçip İstanbul’u daha önce görmediğiniz bir açıdan seyredebilirsiniz.

Artık tarihi yarım adaya geçebilirsiniz. Üsküdar’dan vapurla Eminönü’ne geçtikten sonra ilk durağınız mısır çarşısı olmalı. Asırlar öncesi bir geleneği yaşatan kapalı çarşı kültürünü gözlemlerken seyahatinizi hatırlatacak küçük bir alışveriş de yapabilirsiniz.

Şimdi hızlı bir tura başlayalım. Gülhane Parkı, Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Parkı ve Ortaköy istikametinde hızlı bir tur muhteşem olacaktır. Tarihi mekanların ruhunu hissedeceğiniz bu kısa turdan sonra hedef Sultan Ahmet Meydanı.

Evet, kahvaltıyı yapalı çok oldu. Şimdi keyifli bir öğlen yemeği için Florya’ya geçebiliriz. İstanbul demek deniz demek, deniz demek balık demek. Bakırköy Balık Restoranları bu keyfi yaşayabileceğiniz mekanlar arasında.  Florya Balık Restoranlarıyla lezzetli bir öğle yemeği seyahatinizi damak tadıyla şenlendirecektir. Bir de tavsiyemiz olsun; Aqua Florya Balık Restoranı size sandaldan sofraya bir lezzet serüveni vaat ediyor.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak