Kalem Tercihi Nasıl Yapılır?

Paylaş
 

Kalem Tercihi Nasıl Yapılır?

 

Kırtasiye ürünlerinde kalemler dikkat çeken ürünler olmaktadır. Çeşitliliği sayesinde farklı ihtiyaçlara cevap vermektedir. Her kalemin kullanım alanı ve farklı özellikleri bulunmaktadır. Kullanılacak alana göre uygun kalem çeşidi belirlenerek seçilmelidir.

 

Seçim Yaparken Dikkat Edilecekler?

 

Kalemin kullanılacağı alan ilk kriter olmalıdır. Özel bir kalem olsun isteniyorsa dolma kalem kullanılmalıdır. Herkes yazı yazarken kaleme farklı baskı uygulamaktadır. Bu da kalemin ucunun eğimini değiştirir. Bu nedenle dolma kalem yazıya karakter katar. Diğer yazılardan benzersizdir. Bu da dolma kalem özellikleri arasında en önemlisidir.

 

En çok kullanılanlar arasında pilot kalem çeşitleri de yer almaktadır. Farklı renklerde pilot kalem bulmak mümkündür. Mürekkeple yazılacak tüm alanlarda rahat kullanımı ve renk seçenekleri ile öne çıkmaktadır. Daha basit günlük kullanımlarda ise tükenmez kalemler kullanılmaktadır. Hangisi tercih edilirse edilsin mutlaka kaliteli bir marka seçilmelidir. Yıllardır kalite olarak Faber Castell tükenmez kalem çeşitleri bilinmekte ve kullanılmaktadır.

 

Seçim yapılırken çeşit ve özellik kadar dikkat edilmesi gereken bir nokta da kalemin kalitesidir. Eğer düşük kalitede seçim yapılırsa kalemden istenilen verim alınamamaktadır. Düşük kalite ürünler daha ucuz olabilir fakat akma, bulaşma gibi sorunlar yaratmaktadır. Kullanım ömrü ise kaliteli ürünlere göre daha az olacaktır.

 

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir