Kızlık Zarı Dikimi

Paylaş
 

Hastalarımızın isteklerine göre yapılan genital estetik operasyonların arasında kızlık zarı dikimi de yer alır. Bu operasyon genellikle evlenme tarihine 7-10 gün varken ya da evlilikten bağımsız şekilde de uzun vadeli olarak yapılmaktadır.

Özellikle ülkemizde dahil olmak üzere, bazı toplumlarda evlenme öncesi bekaretin korunması konusunda katı bir anlayış söz konusudur. Bu nedenle Türkiye’de kızlık zarının dikilmesi çok yaygın talep edilen bir estetik işlemdir.

Kızlık Zarı Nedir?

Vajinada hemen giriş bölümünde yer alan membranöz katlantı şeklindeki yapı kızlık zarı olarak tanımlanmaktadır. Bu yapı, ince bir cilt katlantısı olarak tabir edilmektedir. Kadınlarda farklı kızlık zarı türleri bulunmaktadır.

En yaygın karşımıza çıkan tür ise halka şeklinde ve orta bölümünde delik olan yapıdır. Bu durumda adet kanı dışarı çıkar. Bu zarın farklı yapıları, kadınlarda cinsel ilişkiye girememe ya da ağrılı cinsel ilişki gibi problemlere yol açabilmektedir.

Kızlık Zarı Tipleri Nelerdir?

Kadınlarda farklı kızlık zarı tipleri vardır ve her kadında bu zar değişik türde olabilmektedir. En yaygın kızlık zarı türü ise anüler olarak bilinen halka formundaki yapıdır. Bunun dışında sert, yarım ay, eleksi, ara bölmeli gibi zarı tipleri de bulunur. Bu durumlarda ağrılı cinsel ilişki veya vajinismus gibi şikâyetler ortaya çıkabilmektedir.

Kızlık Zarı Nasıl Yırtılır?

Kadınlardaki kızlık zarının sadece cinsel ilişki sırasında yırtılacağı düşüncesi yanlıştır. Bu zar cinsel ilişki sırasında penisin vajinaya girmesiyle, kadınların mastürbasyon deneyimlerinde veya vajinaya sivri bir cisim girdiğinde yırtılabilir. Ayrıca bunların dışında kadının iradesine bağlı olmadan gerçekleşen taciz ve tecavüz gibi durumlarda da yırtılabilmektedir.

Bekaret zarı istenmeyen durumda yırtıldıysa, kızlık zarı dikimi ağır depresyon sonucu görülen intihar eğilimlerini de azaltmaktadır. Vajinaya yabancı bir cisim girdiğinde zar yırtılırsa, birkaç damla kan gelebilir veya hiçbir kanama şikâyeti olmayabilir. Kızlık zarı yırtılması durumu kızlık zarı patlaması, kızlık bozulması, bekaretin kaybedilmesi gibi isimlerle de ifade edilmektedir. Ancak kızlık zarı onarımı veya tamiri ile tekrar bekâret sağlanabilir.

Kızlık zarı dikimi, zarın tekrar işlevine geri dönmesi için yapılan tüm genital estetik işlemleri içine alır. Tıp dilinde himenoplasti olarak nitelendirilen bu dikim işlemi, kızlık dikimi gibi isimlerle de anılmaktadır.

 

Himenoplasti Nedir?

Kızlık zarı, Latince hymen kelimesinden gelir ve plasty ise estetik müdahaleler anlamını taşır. Dikim işlemi ise bu iki kelimenin birleşmesi olan himenoplastik olarak nitelendirilir. Aynı zamanda bekaretin yeniden oluşturulması anlamına gelen revirgination ve himen dikimi, himenorafi olarak da nitelendirilmektedir.

 

Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır?

Bekaret zarının dikimi, ülkemizde iki farklı türde uygulanmaktadır. Burada talepleriniz ve bütçenize göre en uygun türü tercih edebilirsiniz. Seçim süreci tercih ve evlenme tarihine göre belirlenir. Ancak kızlık zarı dikimi yorumları da bazı hastalarımız için dikim türünü belirleyici bir unsur olmaktadır.

İlk seçenek, geçici olarak kızlık zarının dikilmesidir. Bu genellikle evlilik öncesi bir hafta içinde yapılan işlemdir. İkinci seçenek ise kalıcı olarak kızlık zarının dikilmesidir. Bu da evlilik tarihine bakılmaksızın uzun vadeli olarak yapılan cerrahi işlemdir.

Kızlık zarı dikimi işlemleri genellikle flep tekniği ve mikro cerrahi teknikleri ile gerçekleştirilir. Son yıllarda en yaygın teknik olan mikro cerrahi tekniği ile birlikte aynı zamanda vajina daraltma işlemleri de planlanmaktadır. Vajinanın daraltılmasında, karbondioksit lazerle vajina daraltma yöntemi daha fazla tercih edilmektedir.

Geçici Kızlık Zarı Dikimi

Evlilik öncesinde veya planlanan cinsel birleşmeden evvel 1 ile 7 gün öncesinde, geçici kızlık zarı dikimi operasyonu yapılabilir. Özetle bu işlem cinsel ilişkiden 1 gün evvelde yapılabilir. Ancak planlanan ilişkiden önceki bir hafta içinde planlanmalıdır. Daha uzun süre öncesinde bu operasyonun yapılmasını önermiyoruz.

Geçici Kızlık Zarı Dikimi Nedir?

Planlanan cinsel ilişkiden sonra bir hafta içinde yapılan onarım işlemidir. Bu müdahale kısa vadeli onarım, geçici bekaret tamiri veya geçici kızlık tamiri gibi isimlerle de anılmaktadır. Hasta genellikle işlemden sonra 1 hafta içinde cinsel ilişkiye girmelidir. Bu süre içinde girilen cinsel ilişkide kanama oluşacaktır.

Süre daha uzun olursa ipler kendi kendine eridiği için, kanamanın görülmesi mümkün değildir. Bu nedenle de belirlenen ideal süre maksimum 7 gün olarak önerilir. Bekâretini yitiren kişilerde evlilik süresi yakın olduğunda geçici dikim çok popülerdir.

Geçici Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır?

Kızlık zarı tamirinde eğer geçici işlem tercih edildiyse, dikim lokal anestezi altında yapılır. Bu uygulamanın kalıcı zar dikimiyle tek farklı yanı, uygulama anında cerrahi kesi olmamasıdır. Geçici uygulamada vajinanın iç kısmına ve kızlık zarının hemen arkasına dikiş ipleri konur. Daha sonra bu ipler cinsel ilişki anında yırtılır ve kanama oluşur.

Dikimin sonunda özetle ilk gece taklit edilir. Geçici olarak yapılan zar onarımı birkaç dakika içinde tamamlanır. Aynı zamanda işlem anında hiçbir ağrı ve acı şikâyeti oluşmaz.

Geçici Kızlık Zarı Dikimi Sonrası Süreç Nasıldır?

Dikim sonrası hastalar gündelik hayatına aynı şekilde devam edebilir. Bu süreçte iş yaşamına devam edebilirler, spor yapabilirler ve banyo yapmalarına engel bir durum yoktur. Aynı zamanda cerrahi bir kesi olmadığı için antibiyotik kullanımı da gerekmez.

Kızlık zarı geçici olarak dikildiğinde ilk gün hafif düzeyde ağrı ve bölgede bir gerginlik hissi olabilir. Ancak önerdiğimiz basit ağrı kesiciler ile bu his ortadan kalkabilir. Bunun yanında lekelenmeye yakın bir düzeyde birkaç gün kanamalar devam edebilir. Bazı vakalarda ilk günler kanama olmamasına karşın bir süre sonra damlama şeklinde kanama olabilir.

Geçici kızlık zarı dikimi hiçbir şekilde dışarıdan anlaşılmaz. Bu işlem sadece jinekolojik muayene sırasında uzman bir hekim tarafından anlaşılır. Geçici olarak kızlık zarını diktiren kişiler aynı gün cinsel ilişkiye girebilir.

İşlemde kullanılan dikiş ipliği ve doktorumuzun önerilerine bağlı olarak maksimum bir hafta içinde ilişkiye girilmesini öneriyoruz. Daha uzun süre beklerseniz kanama olmayabilir.

Geçici Kızlık Zarı Dikimi Kimler İçin Uygundur?

Evlilik tarihi veya planlanan cinsel ilişki süresi yakın olan kişiler için geçici zar dikimi uygundur. Birkaç hafta veya ay sonra evlenecek kişiler için önerdiğimiz teknik, kalıcı zar dikimi olmaktadır. Aynı zamanda yoğun cinsel ilişki, düşük, küretaj ve doğuma bağlı vajina genişlemesi olan hastalar içinde vajina daraltma ile birlikte kalıcı zar dikimi doğru olacaktır.

Geçici Kızlık Zarı Dikimi Başarı Oranı Nedir?

Tecrübemizle geçici ya da kalıcı kızlık zarı dikiminin başarı oranı maksimum düzeye çıkar. Aynı zamanda kliniğimizde doğru teknik kullandığımız için, başarı oranı %100’e kadar çıkabilmektedir. Geçici zar dikimini hastalar birden fazla sayıda da yaptırabilirler.

Geçici Kızlık Zarı Dikimi Fiyatları

Kızlık zarı dikimi Ankara ‘da ki kliniğimizde yapılmaktadır. Kullandığımız tekniklerin fiyat politikasına göre geçici kızlık zarı dikimi fiyatları belirlenir. Aynı zamanda uygulama sırasında tercih edilen anestezi yöntemi de bu anlamda belirleyici bir unsurdur. Geçici olarak kızlık zarının dikilmesi her uzman hekim tarafından yapılan bir uygulama değildir.

Geçici Kızlık Zarı Dikimi Sonrası Şikâyetler Nelerdir?

En yaygın olan şikâyetler arasında, uygulamadan sonraki ilk günlerde lekelenme tarzı kanamaların olması vardır. Aynı zamanda ilk gün hafif düzeyde ağrılar olabilmektedir ve bunun dışında herhangi bir şikâyet görülmez.

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi

Flep tekniği ile kalıcı kızlık zarı dikimi yapmak mümkündür. Burada vajina bölgesinin arka kısımdaki duvarından üçgen şeklinde bir flep dokusu asılır. Bu doku ön veya yan duvarlara asılabilir. Burada temel amaç kızlık zarını onarmak değildir.

Temel yaklaşım ilk gece kanamayı ortaya çıkarmaktır. Bu sebeple dikim kalıcı olarak yapıldığında süre sınırsız olur. Yani hasta aradan uzun yıllar geçtikten sonra dahi cinsel ilişkiye girerse yine kanama yaşanır. Bu yüzden de uzun süreli olduğu için çok popüler bir uygulamadır.

Flep Operasyonu ile Kızlık Zarının Kalıcı Dikimi

Operasyon için eğer flep yöntemi tercih edildiyse, operasyonda öncelikle vajinanın alt duvarında yer alan bölgeden üçgen şeklinde bir doku kaldırılır. Kaldırılan doku, vajinanın hem üst hem de yan duvarlarına dikilir. Bu operasyondan sonra cinsel birleşme anında penis vajinaya girdiğinde flep yırtılır ve kanama olur.

Cerrahi operasyondan sonra hastalarda ağrı ve kanama şikâyetleri olabilmektedir. Aynı zamanda kalıcı kızlık zarı dikimi yaptıranların yorumları ve araştırmalar ilerleyen dönemlerde ağrılı cinsel ilişki şikâyetlerinin ortaya çıktığını göstermektedir. Flep tekniğinde başarısızlık olasılığı da genellikle daha yüksek olur. Bunun nedeni vajinanın iç kısmında bakteri kolonizasyonu olmasıdır.

Mikro Cerrahi ile Kızlık Zarının Kalıcı Dikimi

Kızlık zarı cinsel ilişki sonrasında kenarlardan yırtılır. Bu durumda yırtılmanın olduğu kenarlar mikro cerrahi tekniği ile kesilir ve yeniden bir araya getirilir. Böylelikle kızlık zarı anatomik bakımdan yeniden bütünleşir. Bu uygulama tıp dilinde primer onarım olarak da anılmaktadır.

Mikro cerrahi tekniği, farklı yöntemler sonrası kalıcı kızlık zarı dikimi tutmayanlar ve uzun vadede kalıcılık isteyenler için en popüler yöntemdir. Bu uygulamada başarı oranı son derece fazladır. Ancak bu uygulama özel bir teknikle titiz bir şekilde yapılmalıdır. Bu yüzden dikimi yapacak doktorun tecrübesi önem taşır.

Kızlık Zarının Vajina Daraltma ile Aynı Anda Onarılması

Geçmiş dönemde fazlaca cinsel ilişkiye giren, doğum geçiren, düşük öyküsü olan veya kürtaj yaptırmış olan kadınların vajinal bölgesinde genişlemeler yaşanır. Bu nedenle kalıcı kızlık zarı dikimi ile birlikte aynı seans içinde vajina daraltma operasyonu da yapılmaktadır. Vajina daraltma uygulaması, cerrahi tekniklerle veya lazer yardımıyla yapılabilmektedir.

Her iki uygulama aynı anda yapıldığında zar dikimi daha gerçekçi olur. Tabii kalıcı dikim hangi teknikle yapılırsa yapılsın, dışarıdan bakıldığında anlamak mümkün olmaz.

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır?

Geçici uygulamada olduğu gibi kalıcı dikimde de lokal anestezi uygulanmaktadır. Genellikle uygulamanın yapılacağı bölge uyuşturulduktan sonra, dikim toplamda 20 dakika gibi bir sürede tamamlanır.

Bu uygulamayla birlikte vajina daraltma ameliyatı yapıldığında ise süre 40 dakikaya kadar çıkabilmektedir. Operasyon sırasında hasta bir ağrı ya da acı yaşamaz. Uygulamadan sonra aynı gün içinde taburcu olmak ve başka bir şehre yolculuk yapmakta mümkündür.

Kızlık zarının kalıcı olarak dikilmesinden sonra hastalarımıza ağrı kesici ve antibiyotik ilaçlar reçete ediyoruz. Bu ilaçları kullandığınızda hafif his düzeyinde bir ağrı ile kanama dışında herhangi bir problem yaşamıyorsunuz. İşlemden bir gün sonra banyo yapabilir ve işinize başlayabilirsiniz. Ancak 30 gün boyunca bisiklet, yoga, pilates ve fitness gibi aktivitelere ara vermeniz gerekmektedir.

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi ile Birlikte Neler Yapılabilir?

Kızlık zarı kalıcı olarak dikildiğinde düzeltme uzun vadeli olacaktır. Özetle hasta uzun yıllar sonra cinsel ilişkiye girse de kanama olacaktır. Uzun vadeli bir dikimle birlikte vajinada genişleme varsa, kızlık zarının parçalarının durumuna göre ek uygulamalarda yapılabilmektedir.

Uzun vadeli bir zar dikimi talep eden hastalarımıza talepleri ve ihtiyaçları halinde ek tedavilerde uygulayabiliyoruz. Zar dikimiyle beraber aynı anda; iç dudak estetiği, klitoristeki kalıntıları alma, lazerle genital bölgede renk açma ve genital sıkılaştırma gibi diğer estetik uygulamalara da başvuruyoruz.

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Fiyatları

Kızlık zarının dikimi için tercih edilen teknikler, fiyatların en belirleyici unsurlarındandır. Yeni tekniklere bağlı olarak kızlık zarı dikimi fiyatı 2019 dan farklılık gösterdi. Kalıcı kızlık zarı dikimi fiyatı 2021 ‘den sonra geliştirilen teknolojilerin operasyonda tercih edilmesine bağlı olarak belirlenmeye başladı. Aynı zamanda uygulanan anestezi tekniği ve bunun dışında gereken ek işlemlerde fiyatların değişiminde etkilidir.

 

Sıkça Sorulan Sorular

Kızlık zarının dikimiyle ilgili bizimle iletişime geçenler, en çok merak ettikleri soruların cevaplarını bizden öğrenmek istiyorlar. İşte, en sık sorulan sorular ve cevapları şunlardır:

Kızlık Zarı Dikimi Anlaşılır mı?

Geçici kızlık zar dikimi dışarıdan çıplak gözle ya da cinsel ilişki sırasında anlaşılamaz. Bu işlemin anlaşılması sadece uzman bir hekim tarafından yapılan jinekolojik muayene sonrasında mümkündür. Zaten kızlık zarı dikimi sonrası yorumlar da, cinsel ilişki esnasında dikimin anlaşılmadığını göstermektedir.

Peki, kızlık zarının diktirildiği belli olur mu?

Hayır, kızlık zarı ameliyatı sonrası diktirdiğiniz asla belli olmaz. Bu süreçte doktorunuz ve siz dışında söylemediğiniz kimse bunu anlamaz. İz olmadığı için ve ipler asla görülemeyeceği için cinsel ilişki sırasında hiçbir şekilde kızlık zarında dikim yapıldığı ortaya çıkmaz.

Kızlık Zarı Diktirmek Riskli mi?

Zar dikilmesi çok konforlu ve sorunsuz bir uygulamadır. Bu ameliyattan hemen sonra hasta genellikle aynı gün gündelik yaşamına dönebilmektedir. Her genital cerrahi işlemdeki riskler söz konusu olsa da gerekli önlemleri alırsanız bu riskler ortadan kalkar.

Kızlık Zarı Dikiminde Başarı Oranı Nedir?

Zar dikiminde başarı oranı temelde hekimin tecrübesine bağlı bir durumdur. Öncelikle tercih edilen teknik hastanın zar dokusuna, cinsel ilişki planlanan zamana uygun olmalıdır. Ancak tabii ki her yöntemin başarı oranı da birbirinden farklıdır.

Kızlık Zarı Diktirmek Zor mu?

Dikim son derece hızlı, basit ve konforlu bir prosedürdür. Hangi yöntemi seçerseniz seçin toplamda 30 dakika gibi bir sürede başarılı bir şekilde kızlık zarı sahibi olabilirsiniz.

Kızlık Zarı Dikiminden Sonra Cinsel İlişkide Kan Gelir mi?

Tabii ki evet. Kızlık zarı dikimi işlem sonrası ilk kez cinsel ilişkiye girdiğinizde kan gelecektir. Hem kalıcı hem de geçici uygulama sonrası penis temas ettiğinde zar yırtılarak kanama olur. Ancak geçici teknikte beklenen sürede cinsel ilişkiye girilmelidir.

Evde Kızlık Zarı Dikimi Mümkün mü?

Hayır, bu uygulamanın evde yapılabilmesi kesinlikle mümkün değildir. Uygulama ancak bir klinikte ya da bir hastanede hijyen koşullarının sağlanması halinde yapılmalıdır. Aksi takdirde, vajinada komplikasyonlar oluşur ve bu durum istenmeyen sonuçlara neden olur.

Ankara da Kızlık Zarı Dikimi

Büyük şehirlerde, özellikle İstanbul ya da İzmir kızlık zarı dikimi doktoru arayanlar için fiyatlar daha yüksek olmaktadır. Örneğin; her İstanbul ve İzmir kızlık zarı dikimi merkezi de farklı fiyatlar talep edebilmektedir. Bu sebeple farklı şehirlerden de Ankara’daki kliniğimizi arayanlar ve sıklıkla tarafımıza başvuranlar olmaktadır. Tabii fiyatlar, kalıcı veya geçici dikimin tercihine ve eş zamanlı olarak vajina daraltma yapılıp yapılmayacağına göre de değişiklik gösterir.

Zar dikiminin başarılı olması için öncelikle uygulamanın hijyen ve steril bir ortamda gerçekleştirilmesine önem verilmelidir. Aynı zamanda ortamın özel mikrocerrahi tekniklerin uygulanabilmesi içinde uygun olması gerekmektedir. Buna ek olarak, uygulama esnasında kullanılan ipliklerinde kaliteli seçilmesi gerekmektedir.

İntagram sayfamda da konuyla ilgili paylaşımlarım bulunmaktadır, Instagramıma buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca YouTube kanalıma da buradan ulaşarak, zar dikimiyle ilgili paylaşımlarımı izleyebilirsiniz.

Sitemizde kızlık zarı muayenesi, vajinoplasti, vajinismus ve genital gençleştirme konularında da içerikler bulunmaktadır. Jinekolojik veya genital estetik tedavileriniz için iletişim sayfamda bulunan telefon numaralarını arayabilirsiniz.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak