Meme Büyütme Ameliyatı Fiyatları

Paylaş
 

Meme büyütme ameliyatı fiyatları gündeme geldiği zaman karşımıza pek çok farklı seçenek çıkmaktadır. Esasında bu durumun nedeni; yapılacak olan işlemlerin kapsamının değişiklik göstermesidir. Yine meme büyütme ameliyatı fiyatları söz konusu olduğunda cerrahi işlemin detaylarına göre farklı seçeneklerden rahatlıkla söz edebiliriz. Bundan dolayıdır ki meme büyütme ameliyatı fiyatları hakkı da detaylı bir araştırma yapmanız her zaman önerilmektedir.

Meme büyütme ameliyatı, memelerin boyutunu büyütmeyi amaçlayan cerrahi bir işlemdir. Bu tür ameliyatlarda meme protezleri kullanılmaktadır. Meme protezleri kas altına veya üzerine yerleştirilebilir. Meme implantının yerleştirilmesi aşağıda sıraladığımız kriterler dikkate alınarak yapılmak durumundadır;

  • Göğüslerinizin istediğiniz görünümü ve hissi
  • göğüs duvarınızda bulunan meme dokusu miktarı
  • Ameliyattan önce göğüslerinizin büyüklüğü ve şekli

Doktorunuz, vücut tipiniz ve kişisel tercihleriniz için en iyi meme implantı boyutunu ve şeklini seçmenize yardımcı olacaktır. Meme büyütme ameliyatı, memelerin boyutunu, şeklini ve görünümünü iyileştirmek için yapılan cerrahi bir prosedürdür. Bu işlem, sağlıklı memelere sahip olan ve göğüslerini büyütmek ya da hamilelik sonrası kaybettiği meme hacmini geri kazandırmak isteyen kadınlara uygulanabilir.

Göğüslerinizin boyutu, meme implantları veya yağ enjeksiyonları kullanılarak değiştirilebilir. Her iki yöntem de meme dokusunun altına bir implant yerleştirilmesini içerir. İmplant, salin ile doldurulmuş silikon jel veya ince silikon malzemeden yapılmış bir torbaya enjekte edilmiş silikon jelden yapılır. Diğer bir seçenek ise vücudunuzun başka bir bölgesinden alınan yağ dokusunun göğüslere yerleştirilerek büyütülmesidir.

Meme büyütme tek başına veya meme dikleştirme, küçültme veya yeniden yapılandırma gibi diğer meme ameliyatları ile birlikte yapılabilir. Göğüs büyütme ameliyatı olmaya karar vermeden önce bunu doktorunuzla görüşmelisiniz. Böylece sizin için en iyisi olup olmayacağını ve sağlığınız için güvenli olup olmadığını size bildirebilir.

Meme Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılmaktadır?

Göğüs büyütme ameliyatı, göğüslerinizin boyutunu artırmak için meme implantlarının kullanılmasını içerir. Göğüs implantları salin veya silikon jel ile doldurulabilir. Prosedür sırasında implant, sıvıyı veya jeli zamanla kademeli olarak serbest bırakacağı meme dokunuzun arkasına yerleştirilir.

Göğüs büyütmenin en yaygın nedeni benlik saygısını ve beden imajını arttırmaktır. Diğer nedenler arasında hamilelik veya kilo kaybından sonra meme hacmini eski haline getirmek veya bir memenin diğerinden daha küçük olduğu doğuştan bir kusuru düzeltmek yer alır.

Göğüs büyütme ameliyatı, fiziksel işlevi iyileştirmek için yapılırsa (görünümü iyileştirmek yerine) sağlık sigortası tarafından karşılanabilir. Büyütme mamoplastisi veya kozmetik mamoplasti olarak da bilinir. İstediğiniz sonuca bağlı olarak, meme implantları için birkaç seçenek vardır. Böylece meme büyütme operasyonundan istediğiniz etkiyi elde etmeniz mümkün olacaktır.

Salin implantlar steril tuzlu su ile doldurulur ve ameliyat sırasında meme dokunuzun arkasına yerleştirilir. Silikon jel implantlardan biraz daha ucuzdurlar. Ancak zamanla yırtılmaya ve sızıntıya daha yatkındırlar. Bu, implantın değiştirilmesini ve sızıntının ilk belirtisinde lokal anestezi altında iğne aspirasyonu yoluyla vücudunuzdan sıvının çıkarılmasını gerektirir. Salin implantlar daha çok küçük göğüslü kadınlarda kullanılır. Çünkü daha büyük olanlar çok fazla ek gerektirmez.

Meme Büyütme Ameliyatı Neden Yapılmaktadır?

Büyütme mamoplastisi veya meme büyütme ameliyatı olarak da bilinen meme büyütme ameliyatı, meme implantlarının yerleştirilmesini içeren plastik cerrahi bir işlemdir. Göğüs implantları, daha dolgun, daha düzgün bir meme oluşturmak için meme kasının üstüne veya altına yerleştirilen silikon veya salin dolgulu kabuklardır.

Meme büyütme ameliyatlarının en yaygın türü subpektoral meme büyütme olarak bilinir. Subpektoral implant yerleştirme, subglandüler yerleştirmeye göre daha doğal hareket ve his sağlar. Meme implantı ameliyatı düşünüyorsanız, bu işlem öncesinde yanıt vermeniz gereken bazı sorular vardır;

  • Fiyatı ne kadar?
  • Ne kadar sürer?
  • Riskler nelerdir?
  • Ne tür sonuçlar bekleyebilirim?
  • Ne tür bir iyileşme dönemi beklemeliyim?

Görünüşünüzü ve benlik saygınızı iyileştirmek istediğiniz için meme büyütmeyi düşünüyor olabilirsiniz. Ya da size asimetri veya meme ucunun hissedilmemesi gibi meme implantlarıyla tedavi edilebilecek tıbbi bir durum teşhisi konmuş olabilir.

Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, meme implantı yaptırmadan önce doktorunuza danışmanızda fayda vardır. Alerjiniz veya başka hassasiyetleriniz varsa, ameliyat sırasında daha güvenli malzemeler ve anestezi kullanmaya dair sorularınıza yanıtlar almalısınız.

Göğüs implantları çoğu kadın için güvenlidir ancak bazı durumlarda genç kadınlara veya yakın gelecekte çocuk sahibi olmayı planlayanlara önerilmez. Ayrıca, 18 yaşından küçükseniz implantların sigorta kapsamında olmayabileceğini unutmayın!

Meme Büyütme Ameliyatı Sonrası Süreç

Ameliyattan sonra arzu ettiğiniz meme büyüklüğü ve şekline dair operasyon öncesinde cerrahınızdan bilgi almanız önerilmektedir. Böylece cerrahınız, farklı tipteki implant şekil ve boyutlarıyla ilgili deneyimlerine dayanarak bu kararları yönlendirmenize yardımcı olacaktır. Meme büyütme ameliyatı sonrasındaki sürecin konforlu bir şekilde atlatılması için mutlaka cerrahınızın önerilerini dikkate almanız gerekmektedir.

Göğüs büyütme, göğüslerinizin boyutunu artıran kozmetik bir cerrahi işlem olduğundan geniş kapsamlı bir işlemdir. Bu tür işlemler; meme asimetrisini düzeltebilir, meme boyutu ve şeklindeki farklılıkları dengeleyebilir, sarkık göğüslerin görünümünü iyileştirebilir ve göğüsleri daha simetrik hale getirebilir. Dolayısıyla meme büyütme ameliyatı sonrası süreçte elde etmeyi istediğiniz kazanımları sunabilir. Bütün bu bilgiler ışığında meme büyütme ameliyatı fiyatları gündeme geldiği zaman; ameliyatın kapsamı ve uygulanacak tekniklere göre karşımıza farklı fiyat seçenekleri çıkmaktadır.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak