Pleksi Aynalar Neden Tercih Edilir?

Paylaş
 

Pleksi modellerinden en çok tercih edilen pleksi aynadır. Pleksi; mat, saydam ve yarı saydam olabilen, camdan daha yüksek ışık geçirgenliğine sahip, kolay kesilebilen ve kolay delinebilen, oldukça hafif bir akrilik malzemedir. Pleksiler bu özellikleri ile birçok alanda kullanılabilmektedir.

Pleksiler düz levhalar halinde satışa sunulurlar. Yüksek sıcaklıklarda (etüvde 90-150 0C arasında) ısıtılarak yumuşatılan pleksilere istenilen şekil kolaylıkla verilebilmektedir. Pleksiler, döküm levha olma özelliklerinden dolayı imalat sürecinde kullanıcıyı zor durumda bırakmazlar. Ebat olarak da çeşitlilik gösterebilirler. Ancak genelde piyasada 200*135 cm ölçülere sahip modeller daha çok tercih edilmektedir.

 

Pleksi Ayna Nedir?

Pleksi ayna standart cam aynalardan daha az kırılgandır ve daha hafiftir. Lazer kesim ile kolaylıkla şekil verilebilir olması ve ayna kısmında altın ve gümüş başta olmak üzere, pek çok renk seçeneğinin bulunması da pleksi aynaların bu kadar tercih edilmesinin sebepleri arasındadır.

Cam aynaya göre kırılması özel çaba isteyen pleksi aynalar, son zamanlarda özellikle çocuk odalarında  sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Ayrıca tanıtım ve reklam amaçlı promosyon ürünleri, parti süsleri ve araç içi süs aynaların yapımı gibi oldukça geniş bir kullanım yelpazesine sahiptir.

 

Cam Ayna İle Pleksi Ayna Arasındaki Fark Nedir?

Pleksi aynalar aslında oldukça yenidir. Geleneksel cam ayna ile aynı teknikte, bir yüzeye yansıtıcı amalgam tabakası uygulanarak, üretilen  pleksi aynaların kenarları cam aynaların kenarları gibi keskin de değildir.

Pleksi Aynalar, cam aynaların ancak yarı ağırlığındadır. Bu hafiflik taşıma ve montaj konusunda ciddi kolaylık sağlar.

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir