Pratik Şekilde Kıble Nasıl Tespit Edilir?

Paylaş
 

Dini açıdan Kâbe cihetine yönelmeyi ifade eden kıble, namaz kılan kişilerin dikkat etmese gereken önemli meselelerden biridir. Kılınan namazın sıhhati için kıble şartının mutlaka yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle doğru kıble cihetine yönelmenin namazın sıhhatli şekilde ifası için önemi büyüktür. Cami ve mescitlerin kalabalık olduğu yerlerde kıble yönünün tespiti kolaydır. Yahut Müslüman bir beldede yine kıble yönünü sorarak bulabilirsiniz. Fakat cami/mescit olmayan, soracak güvenilir bir kimse bulunmadığında ne yapacaksınız? Pusulanız varsa ve bulunduğunuz yerin kıble pusulası için kıble açı değeri ile nasıl uygulanacağını biliyorsanız sorun kalmaz. Yoksa ne yapacaksınız?

Zira kıble yönü araştırılmadan kılınan namazın sıhhatli olmayacağından hareketle, namaz kılacak Müslümanı bir telaşe alır. Bu durumlar için geliştirilmiş ve internet ile Google Haritalar alt yapısını kullanan bazı çalışmalar size yardımcı olacaktır.

Pratik bir şekilde istediğiniz yerin kıble yönünü bulabileceğiniz bir çalışmayı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kıble Bulma isimli bu internet çalışması ile artık kıble yönünü tespit etmek çok kolay. Google Haritalar alt yapısı ile evinizin, işyerinizin, bulunduğunuz yerin tepesine kadar inip kıble çizginizi alarak o yöne doğru namazınızı ifa edebilirsiniz. Arzu edenler için ise pusula için kıble açısı da verilmektedir.

İster kıble çizgisi ile isterseniz kıble pusula derecesi ile kıble yönünüzü doğru şekilde tespit için sizlere önerimiz https://www.kiblebulma.com sitesi olacaktır. Dünya ülkelerinin önemli şehirleri ve beldelerinin hazır kıble yönlerini alabileceğiniz gibi arama yaparak da bulunduğunuz yerin kıble yönü ve açılarını buradan temin etmeniz mümkün. Kıbleye dair geniş makale ve bilgilerin yer aldığı kıble bulma sitesi, kapsamlı hizmeti ile dünya genelindeki tüm lokasyonların kıble açısını tespit etmenize fırsat tanımaktadır.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir