Şampiyonlar Şampiyonu Tenisçiler

Paylaş
 

Şampiyonlar Şampiyonu Tenisçiler

Yıllar geçtikçe, tenis sporu baylar ve bayanlar kategorilerinde birçok efsane gördü. Bazıları spora olan katkılarından dolayı Şöhretler Salonuna davet edildi. Kariyerleri ve istatistikleri hakkında daha fazla tartışacağız.

Boris Becker

McEnroe, büyük bir slamın yarı finallerine ulaşmak için en genç ise, Becker, 17 yaşında büyük bir unvan kazanan en genç tenis raketi olarak rekoru daha iyi hale getirdi. Bu rekor daha sonra ABD’den Michael Chang tarafından kırıldı.

Alman doğumlu bir Becker, 1984 yılında profesyonel tenis oynamaya başladı. Kısa sürede, güç, denge, çeviklik ve hassasiyetle kendi oyun stili ile popüler oldu. Kariyerinde 64 ana başlıktan altı ana başlık kazandı.

Pete Sampras

Bu yıldız oyuncu, uluslararası sahneye bir patlama ile geldi. Agassi’yi ABD Açık finalinde 19 yaşında mağlup etti. O zamandan beri şampiyonu geri aramayacaktı. Elbette, bir süredir kariyerine zarar veren çok az yaralanma vardı.

Daha sonra, şimdi Rafael Nadal ile eşit olan ve Roger Federer (17) tarafından parçalanan en büyük ana başlıkların (14) kaydını tuttu. Sampras, kariyerinin tamamında 66 ünvan kazandı.

Jim Courier

Courier dört kez büyük bir şampiyon ve tenis oynamaya gelince gerçek bir dövüşçüydü. Oyun tarihinin en iyi oyuncularına karşı kazanmak için gerçekten çok çalışmak zorunda olduğu için bu kadar kolay gelmedi.

Amerika Birleşik Devletleri Florida’da doğmuş; Courier, dört Grand Slam’ın finallerine ulaşmak için tarihteki en genç oyuncu olma nadir bir başarı yarattı. O zaman 22 yaşındaydı. Courier kariyeri boyunca 29 ünvan kazandı.

Andre Agassi

Agassi, oyun tarihindeki tüm oyuncuların en gösterişli idi. Oyunda ve mahkeme faaliyetlerinde çekicilik ve zarafet vardı.

Agassi, 21 yıllık uzun kariyeri boyunca kendisine utanç ve şöhret getiren yüksek ve düşük seviyeler görmüştü. Kariyeri boyunca toplam sekiz büyük turnuva ve toplamda 61 kazandı.

Roger Federer

Bu İsviçreli oyuncu anavatanındaki kol saati kadar şık. Şimdiye kadar herhangi bir oyuncu tarafından en yüksek Grand Slam rekorunu elinde tutuyor.

Federer, 14 yıllık bir kariyerinde 86 ünvan kazandı. Yaş hızla büyüdükçe ve performans baskısı altında formunda çöktü ve kariyerinin ortasında yer aldı. Savaşçı ve çalışkan olan Federer, sıralamada geri döndü ve şu anda dünyada 3. sırada.

Rafael Nadal

Federer, modern çağda dünyanın en iyisi olabilir, ancak bu İspanyol, Federer’e uluslararası sahneye gelmesinden bu yana zor zaman verdi. Grand Slam kazanan en gençlerden biriydi ve rekor sayıda Roland Garros unvanı aldı.

Rafael Nadal, büyük turnuva sayısında Federer’in yanındadır. Nadal, isminde 14 ünvan ve 67 genel taksitli. Şu anda dünyada yedi. Son zamanlarda sık karşılaşılan yaralanmalar onu oyunda ve dışında tuttu. Formunda ve dünya sıralamasında düşüşe neden oldu.

Billie Jean King

Billie Jean King 20 ünvan kazandığı için Wimbledon Kraliçesi. Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya’da doğmuş olan King, mahkemenin açılışında ve dışında olağanüstü idi. Illustrated dergisi tarafından Yılın Sporcusu ödülünü alan ilk kadın oyuncu oldu.

Eşcinsel olmaktan, oyun günlerinde LGBT hakları için savaştı. Bobby Riggs’a karşı kazandığı Cinsiyetler Savaşı maçında popülerdi. King, 39 büyük turnuva dahil toplam 140 madalya kazandı.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak