Sigorta Poliçesi Nasıl İptal Edilir ?

Paylaş
 

Yeni araç sahibi olan birisinin ilk yaptırması gereken trafik sigortasıdır. Trafik sigortasını yaptırmadığınız takdirde %5 gecikme faizi uygulanmaktadır. Yapılması gereken bu işlem iptal ettirilebilir. Sigorta iptali nasıl yapılır? Sorusunun cevabını açıklayalım. Her yıl zorunlu olarak 1 yıllığına yapılan trafik sigortasının iptali gibi konular trafik sigortası kullanım şartlarında belirtilmiştir.

Trafik Sigortasının İptal Edilmesini Gerektirecek

Sigortayı yapacak olan firmanın ve kişinin kullanıcı sözleşmesinin gerektirdiği şartları sağlaması gerekmektedir. Sigorta kullanımı iyi niyete bağlı olarak yapılmalıdır. Kullanıcıya düşen görevler arasında; doğru ve eksiksiz bilgi verilmesi en önemli husustur. Eksiklik veya yanlışların tespit edilmesi durumunda sigorta iptali söz konusudur. Sigorta iptalini gerektirecek bir diğer durum ise kullanıcı veya sağlayıcının sigorta üzerinde güncelleme veya değiştirme talebi sonrasında yapılabilir. Trafik sigortasının iptalinin gerektiren durumlar;

  • Poliçe için yapılan ödemenin gerçekleşmemesi
  • Kullanıcı veya sigorta sağlayıcısının iptali istemesi
  • Araç değişimi veya aracın elden çıkarılması
  • Ruhsat sahibinin değişmesi
  • Aracın kazaya karışması veya hasar görmesi

Aracın yeni sahibinin veya ruhsatın sahibinin en geç 10 gün içerisinde trafik sigortasını yaptırması gerekmektedir. Aracın sigorta poliçesinin bitime 1 ay kala kullanıcı sınırsız sayıda poliçe düzenleyebilir. Dikkat edilmesi geren kural en az bir tane poliçenin yürürlükte olması gerekmektedir.

Trafik Sigortası İptalinden Sonra Geri Ödenecek Miktarın Belirlenmesi

Düzenlenen poliçenin iptali söz konusu olması için gerekli poliçe tutarının ödenmiş olması gerekmektedir. Yılın geri kalan kısmı hesaplanarak poliçenin geri ödemesi yapılabilir. Geri ödeme işlemi için kullanılacak yöntem poliçeyi oluştururken yapacağınız yöntem ile aynıdır. Kredi kartı ile ödeme yapıldıysa geri ödeme kredi kartı üzerinden, banka havalesi ile yapıldıysa belirteceğiniz hesaba veya nakit olarak yapılan ödeme nakit olarak hesaplanır ve geri ödeme işlemi yapılır. Trafik sigortası iptalinde asla paranız kaybolmaz. Kullanıcı sözleşmesinde detaylar açıkça ifade edilmektedir. Ayrıca poliçe düzenlemediğiniz takdirde aracın kullanımı yasak olup tespit edilmesi ile beraber cezai işlem uygulanmaktadır. Geciktireceğiniz poliçe düzenlenmesi size ekstra masraf olarak geri dönecektir. Geciken ödemeler için %5 gecikme faizi uygulanmaktadır. Aracın trafik sigortası poliçesi yapıldığı dönemden sonra 90 gün sonrasında iptal edilmesi durumunda %5 kesinti ile geri ödeme yapılmaktadır. Daha detaylı bilgi almak ve kullanım ve fesih şartlarını öğrenebilmek için uzman kişilerde veya internet üzerinden hizmet veren sigorta poliçesi düzenleyen kişi veya firmalarda bilgi alınabilir.

Detaylı bilgiye https://bankauzmani.net ‘den ulaşabilirsiniz.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir