Skolyoz Nedir?

Paylaş
 

•Skolyoz nedir ? Omurganın bel ve göğüs kısmında gözle görülebilecek bir şekilde eğri olmasına skolyoz denir. Yani omurganın yana doğru eğriliğidir. Skolyoz tek başına görülebileceği gibi, arkadan öne doğru anormal bir eğrilik ile beraber de görülebilir. Bu rahatsızlığın ilerlemesini azaltıcı ve kullanıcının yaşam kalitesini yükselici olarak kullanılan ürüne de skolyoz korsesi denir.

Skolyoz Korsesi

Skolyoz korsesi, kumaş, plastik ve metal karışımından kişiye özel olarak üretilirler. Korse skolyozun şekline göre leğen kemiklerinden boyna kadar uzanabilir. Skolyoz korsesi bir diğer adı ile dik duruş korsesi skolyoz hastalığının ilerlemesini azaltıcı bir etkiye sahiptir, eğer doğru zamanda kullanıma başlanmazsa hasta ciddi sorunlarla baş başa kalabilir.

Skolyoz korsesi kullananlar skolyozun derecesinde artma seviyesinin yükselmediğini ve skolyozun tedavi edilebilir olduğunu göreceklerdir.

3 boyutlu skolyoz korsesi olarak da anılan yeni nesil skolyoz korsesi günümüzde oldukça yaygın kullanılmaktadır.

Skolyoz Korsesi Fiyatları

Skolyoz korsesi fiyatları hastanın vücut yapısına göre değişiklik göstermektedir.Skolyoz korsesi fiyatları ve daha detaylı bilgi için kliniğimiz ile iletişime geçiniz.

3d Skolyoz Korsesi

•3d skolyoz korsesi, omurgaya 3 boyutlu düzeltme uygulaması için tasarlanmıştır. Omurganın düzgünleştirilmesi, kısa kasların uzamasının sağlanması, omurganın yandan görünüşünün düzeltilmesi ve ilerlemenin durdurulması en önemli amaçlarındandır. 3d skolyoz korse , Uzman schroth terapist eşliğinde , ekiplerimiz tarafından üretim ve uygulama yapılmaktadır.

Skolyoz Korse Çeşitleri

•Skolyoz korse çeşitleri üretim tekniğine göre farklılıklar gösterir. En çok tercih edilen modelleri sayarsak; TLSO (Thoraco-Lumbo-Sacral Orthosis), CTLSO (Cervico-Thoraco-Lumbo-Sacral Orthosis), Milwaukee Korsesi, Charleston Bending Korsesi, SpineCor Sistemi gibi seçenekleri sayabiliriz. Proklinik olarak bizler talep doğrultusunda kullanımı en efektif korseyi danışanlarımız için öneriyoruz.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak