Tek Parçalı Penil Protez Ameliyatı Ve Mutluluk Çubuğu

Paylaş
 

Erkeklerin farklı şekillerde yaşadığı cinsel sorunlar bulunmaktadır. Bu sorunlardan herhangi birinin yaşanması durumunda olumsuz bir durum ortaya çıkmaktadır. Bu sorunun ya da sorunların çözümü hem cinsel yaşam için hem de günlük hayat için çok önemlidir. Aksi durumda kişiler iki alanda da huzursuzluk ve tatminsizlik yaşamaktadır. Bu sorunlardan bir tanesi sertleşme sorunu ya da sertleşmeyi sürdürememe olarak kendini göstermektedir.

 

Sertleşme ya da sertleşmeyi sürdürememe sorunu yaşayan bireyler, acil bir şekilde çözüm yolu aramaktadır. Bunun en önemli sebebi cinsel hayatta işlev bozukluğuna yol açmasıdır. İlk başvurulan genellikle herhangi bir doktor müdahalesi gerektirmeyen yöntemler olmaktadır. Bu yöntemlerin olumlu etkisi olmadığında ya da beklenen düzeyde etkileri olmadığında son çare olarak hekim başvurusu yapılmaktadır. En önemli ve kalıcı tedavi yolu ise penil protez olarak öne çıkmaktadır.

 

Penil Protez

 

Penil protez ya da halk arasındaki ismiyle mutluluk çubuğu önemli bir tedavi metodudur. Kalıcı çözüm sunmakta ve memnuniyet düzeyi yüksek olmaktadır. Penil protez, cerrahi bir yöntemle penis içerisine yerleştirilen ve sertleşmeye yardımcı olan bir tedavi aracıdır. Penil protez, 1 ile 1 buçuk saat arası süren bir ameliyat işleminden sonra penis içerisine yerleştirilmektedir. Hasta, o gün ya da duruma göre bir sonraki gün taburcu edilmektedir. Görüntü olarak herhangi bir kalıcı olumsuz etkisi yoktur. Doğal görünüm tamamen korunmaktadır.

 

Mutluluk çubuğu taktırmak isteyen bireylerin, öncelikle bir üroloji doktoruna başvurması gerekmektedir. Doktorun bilgilendirmesine ve tetkiklerine göre penil protez seçimi yapılmaktadır. Üç farklı türde penil protez vardır. Bunlar:

 

Tek parçalı bükülebilir penil protez

 

Üç parçalı şişirilebilir penil protez

 

İki parçalı yarı sert penil protez olmaktadır.

 

Burada tek parçalı bükülebilir mutluluk çubuğundan bahsedilecektir.

 

Ameliyat İşlemi

 

Tek parçalı bükülebilir penil protez ömür boyu kullanım garantisi olan bir çözüm yoludur. tek parçalı penil protez ameliyatı ise cerrahi yöntemle yapılmaktadır. Hekim, cerrahi müdahale yaklaşık 1 buçuk saati bulan ameliyat ile mutluluk çubuğunu penis içerisine yerleştirmektedir. Penis içerisine yerleştirilmesi penis altına yapılan küçük bir kesi yardımı ile olmaktadır. Bu şekile penis içine iki tane protez implante edilmektedir. Tek parçalı penil protez, sert bükülebilir bir yapıdadır.

 

Bu ameliyat işlemi genel anestezi ile yapılabildiği gibi sadece belden aşağıda olan kısmın uyuşturulması ile de yapılabilmektedir. Bunun yanında tek parçalı penil protez kullanımının kolaylığı, maliyetinin düşüklüğü, mekanik problemlere yol açmaması gibi sebeplerden dolayı sıklıkla tercih edilmektedir.

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir