Tekerlekli Tiny House

Paylaş
 

Tekerlekli tiny house nedir ve özellikleri hakkında sizleri kısaca bilgilendirmek isteriz. Tiny house modelleri içerisinde en çok tercih edilen ürünler, tekerlekli özelliğe sahip olanlardır. İmarsız olan araziler üzerine konularak kullanım için uygundur. Ancak tekerlekli tiny house modelleri hem plakalı hem de ruhsatlı olduğu için karayolları kanunu kapsamında, özel izin ve ruhsat alınması gerekmektedir.

En az 6 metrelik uzunluktan başlayan tekerlekli tiny house modelleri, en fazla 10 metrelik uzunlukları bulabilmektedir. İsteğe göre en uygun ölçülerde üretim yapılabilmektedir. Özellikle 2+1 büyüklüğünde bir ev ile aynı özelliklere sahip olması da tekerlekli tiny house modellerinin popüler olmasını sağlamıştır. Oldukça fonksiyonel bir taşınabilir ev modeli olmasının yanı sıra, 2 ile 6 kişilik bir ailenin rahatça yaşayabileceğini de söyleyebiliriz. İsteğe göre iç dizaynı yapılabilmektedir. Diğer tiny house modellerinden en önemli farkı ise plakalı ve ruhsatlı olarak kullanılabilmesidir. Tekerlekli tiny house modellerinin fiyatlarına etki eden en önemli faktörlerden birisi de ürünlerin yapım aşamasında kullanılan iskelet türleridir. Genel olarak tekerlekli tiny house modellerinde 3 farklı iskelet türü tercih edilmektedir. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz.

Hafif Çelik İskelet
Tiny House iskelet türleri içerisinde en uzun ömürlü kullanıma sahip olan iskeletlerdendir. Premium iskelet türü olarak da tanımlanabilmektedir.

Sanayi Tipi İskelet
Siyah boru tip iskelet olarak da bilinen sanayi tipi iskeletler, uzun süreli kullanımda, paslanma gibi sorunların yaşanmasına neden olabilir. Ancak diğer iskelet türleri ile kıyaslandığı zamanda en ekonomik çözüm olduğu da bilinmektedir.

Ahşap İskelet
Doğal bir ürün olmasının yanı sıra oldukça sağlam ve uzun ömürlüdür. Fiyat aralığı olarak diğer iskelet türlerine göre daha pahalı olduğu bilinmektedir. Ancak ahşap iskelet türlerinin fiyatları kullanılan ağacın türüne ve cinsine göre değişebilmektedir.

Tekerleksiz Tiny House Nedir?
Tekerleksiz tiny house nedir ve fiyat aralıkları hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Tekerlekli tiny house modellerine göre tekerleksiz olanlar, biraz daha ekonomik fiyat aralıklarına sunulmaktadır. İmarlı olan araziler için kullanımı uygun olan tekerleksiz tiny house modelleri, isteğe göre iç dizaynı yapılabilmektedir. Tekerleksiz tiny house modelleri fiyatları ürünlerin yapımında kullanılan malzemenin türüne ve evin boyutuna göre farklılık gösterebilmektedir. Ayrıca tekerleksiz tiny house modelleri kurulumu için imarlı arazi seçimi ve konteyner ya da benzeri yapıların da incelenmesi gerekebilmektedir. Ancak uygun bir arazi bulunduğu takdirde isteğe göre tekerleksiz taşınabilir ev modeli üretimi de yapılabilmektedir.

Tekerleksiz olan tiny house modellerinin yüksekliği genelde 3.20 cm olarak belirlenmiştir. Ayrıca uzunluk ve genişlik ölçüsü olarak tekerleksiz tiny house modellerinin aynı ölçülere sahip olduğu da bilinmektedir. Bu yükseklik ölçüsünün sabit olmasının nedeni ise, ürünlerin taşınması sırasında köprü veya geçitlerde geçebilecek yükseklik değerinde olabilmesidir. Bu tür Tiny House modellerinin kullanımı için herhangi bir plaka veya ruhsata gerek duyulmamaktadır.

Sayfa: peratinyhouse.com

  • Site Yorum

Bir yorum bırak