Tuzla Müteahhit Denilince Akla Gelen İlk İsimlerden Olan Kamuran Akbay Konut Krizine Çözüm Üretmek İçin Çalışıyor

Paylaş
 

Tuzla müteahhit denilince akla gelen ilk isimlerden olan mimar ve iş insanı Kamuran Akbay, bugüne kadar başarılı çalışmalara imza attı ve özellikle inşaat sektörünü etkileyen ekonomik krizden daha da güçlendirerek çıktı. Akbay ülkemizde yaşanan konut krizine çare olmak için yeni inşaat projelerine başladı. Buna ek olarak Akbay inşaat alanındaki gelişmeleri de değerlendirdi.

Kamuran Akbay ortada bir konut krizi olduğunu belirtti ve hükümet tarafından gerekli adımların atıldığını ekledi. Bunun yanı sıra Akbay, müteahhitlerin de bir an önce üretime başlamaları gerektiğinden söz etti. Akbay ülkemizin konut ihtiyacını giderme hedefiyle üretime devam edeceklerini ifade etti.

Tuzla Müteahhit Kamuran Akbay: ”Daha projeyi reklama çıkarmadan nerede ise üçte birini satar durumdayız.”

İnşaat alanında 20 yıldan fazla çalışma geçmişine sahip ve günümüzde Tuzla müteahhit denildiğinde akla gelen saygın isimlerden biri olan Kamuran Akbay, mimarlık alanında da yüksek lisans sahibi. Yalnızca eğitimi ile değil, aynı zamanda iş etiği ve hayata bakış açısıyla da başarıyı yakalamış olan Akbay, yaptığı işin sermayesinin para olmadığını, alanında itibarın yüksek öneme sahip olduğunu belirtti.

Bunun yanı sıra Kamuran Akbay, giriştikleri projeler ile ilgili finansal kaynakları hakkında: “Biz Kamuran Akbay Şirketler Grubu olarak artık tek daire bile satmasak bile projeyi bitirecek mali yapıyı kurduk.” dedi. Ayrıca Akbay artık bankaların beklentilerine uyan üretim yapmadıklarını belirtti ve ekledi: “Projeye girmeden önce özkaynaklarımıza yani kendi hesaplarımıza ve varlıklarımıza bakıyor, oradan bu projenin karşılığını ayırıyoruz. Böylece süreç içerisinde finansman zorluğuna düşmeyeceğimizi görerek ilerliyoruz.”.

Tüm zorluklara rağmen Akbay ve projeleri kuvvetlenmeye devam etti!

Kamuran Akbay, inşaat sektörünün pandemiden etkilendiğini ve bu dönem içerisinde şirketlerinin finansal durumları hakkında olumsuz ifadeler kullanıldığını belirtti. Ancak bu söylenilenlerin yanlış olduğunu ve kaynak konusunda sıkıntı yaşamadıklarını da ifade etti.

Pandemi sürecinde finans sektörünün ve tedarikçilerinin onları çok zorladığından bahseden Tuzla müteahhit Kamuran Akbay, ödeme almakta aksamalar yaşamalarına rağmen icra takibine girişmediklerini de ekledi. Bunların yanı sıra Akbay bu konuda: “Verdiğimiz her bir sözü yerine getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Sektörümüzde iyinin daha iyisini yapma gayreti içinde olduk. Bunun mükafatını da elde ettiğimiz itibarla görüyoruz.” dedi.

Gelecek için hedef: İstanbul’da beş yılda toplam 5000 konut!

Kamuran Akbay bugüne kadar oldukça başarılı inşaat çalışmalarına imza atmış bir iş adamı ve Tuzla müteahhit denildiğinde akla gelen saygın isimlerden biri. Tuzla’daki projelerinin ardından Akbay, İstanbul’un diğer alanlarında da çalışmalar yapmayı planlıyor. Kamuran Akbay’ın gelecek için şimdiki hedefi ise İstanbul’da beş yıl içerisinde toplam 5000 konut inşa etmek!

  • Site Yorum

Bir yorum bırak