Bant Kantarları

Paylaş
 

Bant kantarları yük hücresi prensibine göre çalışır ve taşıma bandının ağırlığını ölçer. Birçok alanda olduğu gibi tartım için de madencilik çok önemlidir. Madencilikte bu ölçümlerin doğru yapılabilmesi için kayış kantarları denilen kullanılmaktadır. Kayış kantarları ile madenlerde hızlı tartım, doğru ve etkili sonuçlar sağlar. Hareketli bir konveyör sistemi üzerinde öğeleri tartmak için yapılan bir tartma sistemine bant kantarları denir. Madencilik sektöründe kullanılan bu teraziler, yük hücresi prensibini kullanarak çalışır ve bir bant üzerindeki nesneleri ölçebilir. Madencilikte hızlı ölçüm yapmak çok önemlidir. Çıkarılan cevherin işleme tesisine doğru oranlarda gönderilebilmesi için tartımın hızlı bir şekilde yapılması gerekmektedir. Standart tartım sistemleri bu işlemleri kısa sürede gerçekleştirememektedir. Bununla birlikte, kayış ölçeği ile hareket halindeki mayınları ve kayış üzerindeki mayınları mükemmel bir şekilde doğru oranlarda ölçebilirsiniz.

Bant kantarları her türlü fabrikada, küçük işletme de, kuruluş ve kurumlarda hatta bazı satış alanlarında kullanılır. Bu yüzden bant kantarları ölçümün hassaslığına dikkat edilerek üretilir ve satılır. Bas-tr firması üretilen tüm kantarların hassasiyetlerini kontrol ederek satışını sağlamaktadırlar.

Detaylı bilgi: https://bas-tr.com/urun/bant-kantari/

Yük hücresi prensibi ile çalışan bant kantarları mineralin üzerinde hareket ettiği bandın üzerine yerleştirilmiş gravimetrik ölçüm birimleri ile çalışır. Çıkarılan ham maddeyi bandın üzerine yerleştirin ve taşırken ağırlığını ölçmeniz gerekir. Bu çalışma prensibi, maddelerin ağırlıklarının kısa sürede doğru ve etkili sonuçlarla belirlenmesini sağlar. Doğru sonuçlar için terazinin doğru ayarlanması önemlidir. Kalibre edilmemiş bir kayış kantarı yüksek bir hata oranına sahip olacaktır. Bu durum üretim ve teslimat aşamalarında büyük sorunlara yol açabilmektedir. Madencilik, botanik ve diğer alanlarda hızlı tartım için Bas-Tr tartı bantları tercihiniz olabilir. Bas-Tr, en kaliteli malzemelerden sertifikalı ağırlık sistemleri üretmektedir. Kalibre edilmiş bir bant kantarı ile etkili bir tartım çözümü uygulayabilir, hızlı ve doğru sonuçlarla üretiminize katkıda bulunabilirsiniz.

Bas-Tr üretimi bant kantarlarında 4,3 inç Ekran ve 16 adet buton bulunmaktadır. Anlık ağırlık ölçebildiği gibi anlık debi de ölçebilmektedir. Bant Kantarı, tesis kapasitesini anında izlemenize, bilgileri saklamanıza ve 12 aya kadar geçmişi gözden geçirmenize olanak tanır. Bant kantarları, bir konveyörden geçen malzemeleri anında tartmak, hacimsel bilgileri depolamak ve tüm bilgileri gerekli protokolde iletmek için kullanılır. Toplam geçen malzeme miktarı ve hat hızı da kullanıcı tarafından elektronik olarak izlenebilmekte ve kontrol edilebilmektedir. Dijital ve analog çıkışlar, mevcut otomasyon sistemlerine kolay entegrasyon sağlar.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir