Çatı Yaşam Hattı

Paylaş
 

Yüksekte çalışanların kullandığı sisteme “çatı yaşam hattı” denir. İş güvenliği konusunu araştıranlar sıklıkla “dikey yaşam hattı” ve “yatay yaşam hattı” terimleriyle karşılaşırlar. Can halatı, yüksekte çalışan personelin işlerine karışmasını önlemek ve düşme durumunda onları durdurmak için düşme önleyici tertibatlı paraşüt emniyet kemeri taktığı bir sistemdir. Can halatı sistemi, yükseklik farkı olan çalışma ortamlarında çalışanların güvenliğini sağlamak için üretilmiş bir sistemdir. Bağlantı ankrajı sayesinde, takmak istediğiniz yere sabitlenecektir. Cankurtaran halatı, enerji emici aparatı sayesinde yüksekten düşme durumunda yaralanma ve kaza riskini büyük ölçüde ortadan kaldıran bir sistemdir. Try Mühendislik tarafından daha da geliştirilip, ileri seviyeye taşınan bu çatı yaşam hattı, çatı da ve yüksek alanda çalışan inşaat işçilerinin yaşamlarını koruma altına almaktadır.

Çatı yaşam hattı sistemi, havada çalışanların düşmesini önleyen bir sistemdir. İki tür yaşam hattı sistemi vardır: yatay yaşam hatları ve dikey yaşam hatları. Yüksekte çalışan kişiler düşme nedeniyle ciddi şekilde yaralanabilir veya ölebilir. Çatı yaşam hattı (https://trymuhendislik.com/) , olası bir kaza durumunda çalışan personelleri ciddi yaralanmalardan ya da ölümlerden korur. Yatay bir cankurtaran halatı belirli özellikler gerektirir. Yatay yaşam hatları, Avrupa Birliği tarafından belirlenen çeşitli kalite standartlarını karşılamalıdır. EN 795 standardına göre SS316 paslanmaz çelikten imal edilmelidir. En az 15kN kopma mukavemeti ve cankurtaran halatı ara braketlere veya ekipmanlara takılmadan kolayca geçebilmelidir. En önemlisi, tasarımın vagon hattı boyunca herhangi bir yere sökülüp takılmaya uygun olması. Dikey güvenlik hatları EN 353-1:201 standardına uygun olmalıdır. Dikey yaşam hatları genellikle merdivenlere kurulur.

Geri sarmalı düşme önleyiciler, yüksekte çalışan insanları düşmeye karşı koruyan sistemler olan iş sağlığı ve güvenliğinin bir parçasıdır. Cankurtaran halatı sayesinde yaralanma ve ölüm oranları azalır. İşin türüne bağlı olarak, yapısı gereği çeşitli riskler söz konusudur. Can halatları, çalışanların ciddi şekilde yaralanmasını önler ve bir kaza durumunda ölüm şansını azaltır. İş güvenliği cankurtaran halatları ile sağlanmaktadır. İki tür yaşam hattı sistemi vardır: dikey yaşam hatları ve yatay yaşam hatları. Yaşam hattı ürünleri, iş sağlığı ve güvenliği açısından çok önemli olan uluslararası standartlara göre üretilmektedir. Testler ilgili standartlara göre Avrupa Birliği tarafından akredite edilmiş kuruluşlar tarafından yapılmaktadır. Çatı yaşam hattı malzemelerini ve kurulumlarını Try Mühendislik aracılığıyla sağlayabilirsiniz. Bu şekilde açık alanda çalışan personellerinizin hayatlarını korumuş ve onlara hak ettikleri insani değeri layığıyla vermiş olursunuz.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir