Diş Estetiği

Paylaş
 

Diş estetiği, gülüşe uyum ve güzellik sağlamaktan sorumlu diş hekimliğinin bir alt uzmanlık alanıdır. “Güzel bir gülümseme” tarif edildiğinde, sadece dişlerle ilgili değil, onu tanımlayan üç ayırt edici bileşen de dikkate alınmalıdır:

  • Dudaklar
  • Diş Etleri 
  • Dişler

 Sonuçlarda istenilen dengenin sağlanabilmesi için diş estetiği uzmanı tarafından hepsinin birlikte analiz edilmesi gerekir. Diş estetiğinde iyi bir uzman , yüzün tüm bileşenlerini bir bütün olarak dikkate alacak ve yüzü oluşturan diğer unsurlarla ağzın doğru bir uyumunu sağlayacaktır.

Diş Estetiği Nedir?

Dudaklar

Dudaklar gülümsemenin çerçevesidir. Dudakların estetik iyileştirilmesi,  bir gülümsemede dudakların kalınlığını ve konumunu iyileştirmek için tasarlanmış yüz estetik cerrahi teknikleri ve geri dönüşümlü tedaviler kullanılarak gerçekleştirilir.

Dudakların hacmini artırmak veya azaltmak veya doğuştan veya sonradan edinilmiş değişiklikleri düzeltmek için klinik olarak çok doğal ve uzun süreli sonuçlar sunan minimal invaziv teknikler öneriyoruz .

Diş Etleri

Diş etlerinin boyutu ve rengi gülümseme için önemli bir unsurdur, bu nedenle güzel ve doğal bir tasarımda diş etlerinin hizalanması ve düzenlenmesi esastır. Diş etlerinin yeterli uzunlukta ve sağlıklı bir renge sahip olmasının yanı sıra dişlerle mükemmel bir uyum içinde kavisli bir şekle sahip olması gerekir.

Diş etlerinin sağlığını korumak ve hastaların dişlerinin çok uzun göründüğünde köklerini kapatmak için belirtilen çeşitli periodontal teknikler vardı

Dişler

Dişlerin  tedavisi gülüş tasarımının  en hassas kısmıdır.  Her kişiye aynı anda hem estetik hem de doğal sonuçlar sunmak için şekli, boyutu ve rengi analiz etmek önemlidir.

En yaygın tedaviler  diş kaplama ve diş beyazlatmadır. Bu prosedürlerin dışında  diş estetiği , gülümsemeyi geliştirmek için gerekli oral rehabilitasyon tekniklerini   ve uzmanın işini planlamak ve kolaylaştırmak ve hasta güvenini artırmak için dijital mekanizma olarak dijital gülüş tasarımını da içerir.

Diş Estetiği Uygulamaları

Diş estetiği kapsamında gerçekleştirilen uygulamalar genel olarak aşağıdaki gibidir. 

Gülüş Tasarımı

Gülüş Tasarımı, modern topluma, çok daha zorlu estetik taleplere ve beklentilere sahip yeni bir hastaya cevap olarak doğdu.

İmplant Protezleri

Maksillofasiyal Enstitüsü, yüksek kaliteli diş protez tedavileri sağlayan CAD-CAM teknolojisi kullanılarak yapılan diş implantları üzerinde her türlü restorasyonu sunmaktadır.

Periodontal Tedaviler

Diş etlerinin ve alveol kemiğinin hastalıklı olduğunu gösteren birçok semptom vardır. Periodontoloji tedavisi ya da diş eti tedavisi diş etinden iltihaba neden olabilecek irritanların ve bakterilerin uzaklaştırıldığı tedavi yöntemidir.  Periodontoloji tedavisi genellikle diş etinin tekrardan dişe adapte olabilmesi için yeterli bir tedavidir. 

Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma tedavileri, karbamid veya hidrojen peroksit gibi diş beyazlatma ajanlarının uygulanmasından oluşan tekniklerdir.

Diş Kaplamaları

Diş kaplamaları, kusurları düzeltmek için dişlerin ön kısmına yerleştirilen ince seramik veya kompozit tabakalardır.

Diş estetiği hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmak için Alia Dent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak faaliyet gösteren kliniğimiz iletişime geçebilirsiniz.

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak