Doğum Haritası Kişiye Özel Yıldız Haritası

Paylaş
 

Gök günlükleri (ephemeris) tüm tarihler için Mars, Jüpiter, Satürn gibi gezegenlerin konumlarını tespit etmek için kullanılan çizelgelerden oluşur. Bu verileri inceleyerek, burç konumlarını görebilirsiniz ancak, gerek haritayı tam manada çıkarmak ve gerekse astrolojik işaretleri okuma ve yorumlama kısmında yeterli olamayabilirsiniz. Haritadaki sembollerin okunması ancak eğitimli astrologlar tarafından yapılma imkanı olan oldukça zor bir iştir. Böyle bir hizmet için uzman bir astrologtan ücretli hizmet alabilir ya da sitemizin doğum haritası çıkarma yazılımından faydalanabilirsiniz.

Astrolojik gök cisimlerinin pozisyonları her dakika değişse de, kişiye özel natal haritalar belli bir koordinat ve zamana bağlı kalmak suretiyle gökyüzünün bir resmi olması nedeniyle sabittir ve değişmez.

İnternette yayında olan pek çok doğum (natal) haritası uygulaması olduğunu görüyoruz. Bu servislere baktığımızda, kimilerinin yalnızca burç ve gezegen sembollerini gösterdiğini, fakat bunların ne şekilde yorumlanacağını herkes için anlaşılır biçimde ortaya koymakta yeterli olmadığını görüyoruz. Halbuki astrolojiyi yeterli düzeyde bilmeyen kişiler detaylı ve kapsamlı doğum haritası analizlerine ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle bizler de astroasist.com olarak detaylı yorumları içeren bir harita sitesi yayında kalmaya devam ediyoruz.

Astrolojik natal harita bir insanın doğum anında bulunduğu koordinata göre astrolojik tesir kabiliyeti olduğu kabul edilen yıldız ve gezegenlerin dizilimlerini görmemize olanak sağlayan bir haritadır.

Genel hatları ile ücretsiz bir doğum haritası astroloji uzmanlarının sahip oldukları bilgilerin teknolojinin ilerlemesiyle birlikte bilgisayar programlarına aktarılarak sunulan şeklidir.

Astrolog değilseniz bile kendinize ait detaylı ve yorumlu yıldız haritanızı çıkarabilirsiniz. Bunun için sadece doğum anınıza ilişkin verileri ve koordinat bilgilerinizi forma girmeniz yeterli. Hesapla butonunu tıkladığınızda saniyeler içerisinde haritanızı çıkarmış olacaksınız.

Astrolojik harita hesaplaması yapmak uzmanlık ve deneyim gerekliliği içeren, son derece karmaşık ve zor olan bir işlemdir. Bu sebeple astrolog olmayan bir kişinin herhangi birisine ait doğum anına ait yıldız haritasını çıkarması, gereken astrolojik donanımlara sahip olunmadığı sürece imkan dahilinde değildir. Sevindirici haber şu ki, günümüzde bu hesaplamaları sizin için yapabilen bilgisayar yazılımları kodlanmıştır. Bizler de sitemizi kendinize ait doğum haritasını kolaylıkla çıkarabilmeniz için tasarladık.

Yıldız haritalarıyla çalışırken işlemlerde kullanılacak olan saat bilgilerinin doğruluğu son derece önemlidir ki, astrolojik planda bazen üç beş dakikalık farklılığın bile tüm astrolojik açıları yanlış yönde ilerleteceğini unutmamak gerekir. Bir doğum haritasının en iyi şekilde çıkarılması ve anlamlarının izah edilebilmesi için, doğumun gerçekleştiği anın tam olarak bilinmesi şarttır. Sitemizde ücretsiz bir biçimde kullanımınıza sunduğumuz doğum haritası hesaplama programı da, doğum tarihi ve saati şeklinde giriş sağlayacağınız bu bilgiler dahilinde kişiye özel doğum haritası sonucunu yorumuyla birlikte vermektedir.

Astrolojik konumların yoruma muhtaç kısımları olmakla beraber, aslına bakarsanız astrolojinin belli kuralları içerisinde belli manalara işaret eder. Bu anlamda bire bir olmasa bile farklı astrologların verdiği bilgiler çok benzer ifadelerden oluşur.

Eski dönemlerde astrologların gök günlüklerinden faydalanarak uzun uğraşılardan sonra çıkardıkları doğum (natal) haritalarını, bu gün teknolojinin de yardımıyla astroloji bilmeye gerek kalmaksızın hesaplamak ve tüm detaylı açıklamalarını hızlıca görmek mümkün hale geldi.

Burcun ve Yükselen Burcuna Göre Kişilik Kartın

Bazen internette yükselen burç bulma metotları araştırırken bir birine benzeyen basit tabloları görmüşsünüzdür. Yükselen burcun hesaplanması hususunda güvenilir bir sonuç ortaya koyan böyle basit bir yükselen burç hesaplama cetveli bulunmamaktadır oysa ki. Bulduğunuz herhangi bir tabloda, coğrafi koordinata yer verilmiyor ve sadece hangi Güneş burcundan olduğunuz ve 2 saatte bir yükselen burçlar sıralanmışsa önemsemeyin. Çünkü en doğru yükselen burç hesaplama işleminde coğrafi konum bilgisi, timezone ve dolayısı ile de ileri/geri saat uygulaması hesaba dahil edilmelidir.

Bilindiği gibi, Güneş ışıklarından daha fazla yararlanmak amacıyla belirli dönemlerde saatler ileri ve geri alınır. Son birkaç yıldır bizim coğrafyamızda bu sistem kullanımdan kaldırılmış olsa da, ASC (Ascendant) burcu tespit edilecek kişinin doğum senesinde bu tür bir uygulamanın yapılıp yapılmadığı netleştirilmeli ve tüm hesaplama işlemleri bu ayrıntıya göre yapılmalıdır.

Sitemiz aracılığı ile, hiç bir astrolojik bilgiye sahip olmasanız bile 1. Ev konumunuzu hesaplayabilirsiniz. Yapacağınız işlem son derece kolay. Elbetteki doğum saatinizi net olarak bilmeniz kaydı ile. Yazılımımızdaki yükselen burç hesaplama formuna, doğduğunuz saati ve coğrafi konumunuzu yazın, devamında aktifleşen hesaplamayı yap butonunu tıklamanız yeterlidir.

Yükselenimizin neyi işaret ettiği ve dışarıya nasıl gösterdiği hesaplama işleminden ele geçen bilgilerle birlikte verilmektedir. Bir natal haritada 1. Evin önemi genelde daha çok bilinen Güneş burcundan bile fazladır demekle yanlış birşey söylemiş olmayız. Çünkü yükselen ortaya çıkarıldıktan sonra tüm astrolojik yerleşimlerin ayrıntıları da ortaya çıkacak demektir. Astrolojinin doğası gereği tahminler mutlaka 1. Evin konumundan hareketle yapılır. Bu da ilk evin ne denli önemli olduğunu ortaya çıkaran önemli bir göstergedir aslında. Doğum saati bilgilerinizle mutlaka yükselen burcunuzun ne olduğunu tespit edin veya ettirin. Bu, kendi özelliklerinizi daha iyi anlamanızı, dış dünyaya nasıl göründüğünüzü hızlı bir şekilde bilmenizi sağlar.

Yükselenin tespiti için gök günlüklerinden yararlanılır. Bu veriler astrolojiyi bilmeyenler için anlamlandırılamayan karmaşık bilgilerden oluşur. Bu verilerden tam olarak yararlanmak için astrolojik olarak üst seviyede bilgi sahibi olmak gerekir. Yükselen burcun tespitinde en garantili yöntemlerin başında astroloji alanındaki bir uzmandan profesyonel yardım almak ve çeşitli yazılımlar kullanmak gelir. Bizim astroloji uygulamamızı da bu amaçla güvenle kullanabilir, yükseleninizi net bir doğrulukla hesaplayabilirsiniz.

1.Ev (yükselen burç) gözlerinizi dünyaya açtığınız anda coğrafi koordinatınıza göre, doğuda yükselmekte olan burca verilmiş olan addır. 12 ev sistemine göre tertip edilmiş olan doğum haritanızdaki ilk evinizdir. Astrolojiyi takip etmeyenler çoğunlukla kendilerini Güneşin ifade ettiği burca göre tarif ediyor olsalar da, dışarıdan bakılınca dışarıdan bakılınca daha farklı görünürler. Çünkü karşı tarafa verdiğimiz izlenim en çok yükselen burçla alakalıdır.

Güneş Burcu Neyi İfade Eder? Nasıl Öğrenilir?

Güneş, zodyaktaki en büyük güç olduğu gibi, bir doğum (natal) haritasında da en parlak güçtür. Bu önemli etki, kimliğinizle ve tüm yaşamınız boyunca hangi tarafa doru evrildiğinizle ilişkili kabul edilir. Kabiliyetlerinizi toplumla nasıl etkileşime soktuğunuzu ortaya koymakla birlikte değerlerinizin, hedeflerinizin ve benlik duygunuzun ana yapısını oluşturur. Yaşlandıkça, Güneş burcunun tesiri artar çünkü ilerleyen yaşlarda, aslında kim olduğunuzla alakalı kendinizi daha iyi anlama imkanına kavuşursunuz. Güneş burcunuz temel karakterinizi ve hayatınızın iniş çıkışları esnasında sabit kalan içselleştirdiğiniz özellikleri ortaya koyar. Bu özellikler sizin dış dünyaya yansıyan gerçek ve içteki parçanızdır. Gerçekte ışık ve enerji kaynağımız olan Güneş, Güneş Sistemi’nin tam olarak merkezinde bulunur ve buna paralel biçimde Güneş burcunuz da benzersiz şahsınıza ait merkezinizi şekillendirir. Temel kişisel özellikleriniz öğrenebilmek için sitemizdeki burç bulma uygulamasından faydalanabilirsiniz.

Ay Burcunuza Göre Nasıl Birisiniz? Ücretsiz Öğrenin

Ay’ın bir anlamda koruyucu bir şekilde Güneş’in çevresinde tur atması ve Güneş’in ışıklarını yansıtması gibi, haritamızdaki Ay da kendimizi ne şekilde koruduğumuzu, kendimizi nasıl rahat ve güvende hissettirdiğimizi belirtir.

Doğum haritamızdaki Ay burcu içsel dünyamızı yönetiği için duygu dünyamızla alakalı birçok konu Ay’ın konumlandığı burçla tam olarak ilişkilidir ki, keyfine vardığımız işler hatta alışkanlıklarımız bile Ay burcumuzun kapsamı altındaki konular arasındadır. Duygularımız üzerindeki etkisi sebebiyle yaşamımızın tüm alanlarını ciddi seviyede etkileyebilir fakat, daha önemlisi kurduğumuz ilişkiler üzerindeki etkisidir. Ay burcu özellikle sevgiden ne beklediğimizi, beslenme alışkanlıklarımızı ve duygusal yönden rahatlama şeklimizi de yönlendirir.

Duygu dünyamızdaki hemen her konuda etkili olan Ay’ın doğum haritasındaki yeri astroloji uzmanının çok önemsedikleri başlıca konulardandır. Astrolojik haritada, Ay’ın konumlandığı burç, özellikle dış dünyaya duygusal manada nasıl reaksiyonlar verdiğimizi ortaya çıkarır.

Astrolojik hesaplamaların genelinde olduğu gibi, Ay burcunun hesaplanması için de doğum anına ait verilerin dakika bazında bilinmesi gerekmektedir. Bu kısmın doğruluğu son derece önem taşır, çünkü sadece küçük bir zaman farkı değişik bir burcu gösterebilir, bu nedenle emin olmak adına kesinlikle özenli davranılması gerekir. Tam saat bilgilerine sahip olmanız halinde, sitemizdeki gibi saygın bir hassas hesaplama uygulaması işinizi görecektir.

Şahsınızın ya da tanıdığınız birinin içsel dünyasını öğrenmek için, web sitemizdeki Ay burcu hesaplama aracından yararlanabilirsiniz. Şayet haritanızda Ay’ın hangi burçta olduğunu öğrenmeyi istiyorsanız doğum tarihinizi ilgili kutucuklara yazmanız yeterli. Ardından hesapla butonuna tıklayın. İşlem bu kadar. Şayet başka birisine ait Ay burcu çizelgesine bakmak isterseniz ilgili kişinin doğum bilgilerini, Ay’ın anlık konumunu bilmek istiyorsanız mevcut tarihin bilgilerini forma yazmanız gerekiyor. Bu işlemle alakalı girilen tarih içerisinde Ay’ın bulunduğu astrolojik pozisyonu ve o burçta nasıl yorumlandığını okuyabilirsiniz.

Satürn Burcu Neyi İfade Eder? Nasıl Öğrenilir?

Doğum haritalarında, Satürn burcumuz, kendimizi nasıl sınırlandırdığımızı, korktuğumuz şeyleri ve sorumluluk hislerimizi işaret eder. Satürn burcu, sorumluluklarımızla olan ilişkimizi izah edebilir ve bununla birlikte, normal bir şekilde açıklamakta zorluk çektiğimiz ve hatta karakterimizin bir parçası olarak kabullendiğimiz özelliklere de işaret eder. İlk sırada hareket eden Satürn, burçların her birinde aşağı yukarı iki buçuk yıl geçirir ve başlangıçtaki yerine tekrar gelmesi 28 ila 29 yıl alır. Bu geliş zamanına Satürn’ün Dönüşü ismi verilir ve bu bir tür reşitlik işaretidir. Satürn’ün bu devri eşit yaş grubunun birbirine benzeyen hayat dersleri aldığı şeklinde kabul görür. Websitemizde bulunan Satürn burcu hesaplama uygulaması aracılığıyla Satürn’ün bulunduğu konumu bulabilirsiniz.

Ücretsiz Astrolojik Venüs Burcu Hesaplama Sitesi

Venüs burcu değerlerle ilgili olduğundan maddi ve manevi varlıklarımızla ilişkimizi yönetir. Ancak daha önemlisi, Venüs burcumuz sevgi anlayışımızı, merhamet etme biçimimizi, aşk ilişkilerindeki tutumumuzu gösterir. Aşkınızla aranızdaki romantik uyumu anlamak için Güneş’e bakarak tahminde bulunmak sıkça kullanılan bir yoldur ancak, Venüs burcunuzu bilmek doğrudan aşkın kalbine inmenin en kesin yoludur. Venüs burçlar arasında devrini sürdürürken, her gün ortalama 1° lik mesafe kat eder. Bu durum bir burçta tam olarak bir ay konakladığı manasına gelir. Buna ek olarak on sekiz ayda bir kere geriye doğru hareket eder ki, Venüs’ünüzün kesin pozisyonunu belirlemenin en geçerli yöntemi doğum haritanıza bakmak doğum sırasında hangi burçta olduğunu görmek için bir Venüs burcu hesaplama yazılımı kullanmaktır.

Ücretsiz Mars Burcu Bilgilerini Gir Burcunu Öğren

Mars burcunuzun özelliklerini öğrenmek, girişimciliğiniz ve motive olmak için ihtiyaç duyduğunuz şeyler hakkında önemli bilgiler verir. Bu bilgiler, enerjinizi artırmanıza ve hayatınızı kolaylaştırmanıza olanak sağlayabilir. Haritanızdaki Mars’ın konumunu hızlıca bulmak için Mars burcu hesaplama uygulaması kullanmalısınız. Diğerlerine oranla Mars nispeten daha hızlı hareket eden bir astrolojik cisimdir ve hangi tarihlerde retro hareket ettiğine göre 2-7 ay süreyle burçlarda konaklar. Astrolojik verilere göre Mars’ın tüm burçlar kuşağını tamamlaması yaklaşık 2 yıl sürer. Bu sürenin başlangıcını kesin olarak saptayabilir, şu anda neler yaşadığınıza ve hissettiklerinize göre farkındalığınızı geliştirirseniz, sonraki Mars döneminde nasıl hareket edeceğiniz ve gücünüzü hangi yöntemleri kullanarak arttıracağınız ile ilgili iyi bir iş çıkarmış olursunuz.

Bireysel Jüpiter Burcu Analizi Nasıl Yapılır?

Jüpiter’in yer aldığı burç hakkınızda tahmin ettiğinizden daha fazla konu içerir, algınızı genişletme ve bilinç düzeyinizi yükseltme yollarını açığa çıkarır. Genişlemeyi ifade eden Jüpiter genellikle bu özelliğinin yanında bol miktarda dürüstlük te getirir. Jüpiter burcunuzun konumunu iyi derecede anlamış olmanız, kendinize daha fazla şans davet etmenize de yardım eder. Bir haritadaki Jüpiter’i öğrenmenin birden fazla yolunu kullanabilirsiniz. Bir astroloji aracından yararlanarak bir tek tıklamayla Jüpiter’inizin hangi burçta olduğunu hızlıca hesap edebilirsiniz, tabiki doğum tarihinizi ve yılınızı bilmeniz durumunda. Bununla birlikte online Jüpiter transit tablosunu kullanarak tarihlerden de yola çıkabilirsiniz. Natal haritanız elinizdeyse Jüpiter’inizin yerleştiği konumu bu şekilde de bulabilirsiniz. Eğer anlamlarıyla beraber bu konuma detaylı şekilde bakmak isterseniz Jüpiter burcu tespit etme uygulamamızdan yararlanabilirsiniz.

Merkür Burcu Analizi Nedir? Ne Anlama Gelir?

Bir burçtaki Merkür düşünsel yaklaşımımızı, yazarlık yönelimimizi ve kendinizle ve başkalarıyla iletişim kurma kalitemizi anlatır. Biriyle ilk tanıştığınızda, aslında Güneş’in bulunduğu burcu ile değil, Merkür burcuyla tanışıyoruz demektir. Yerleştiği burca göre mana kazanan Merkür burcumuz, potansiyel zekamızı ve bu zekamızı nasıl ortaya koyduğumuzu gösterir. Merkür konumunuzdan aldığınız astrolojik etkiyi anlayabilmek için Merkür burcu öğrenme sistemimizi aracılığıyla hesaplama işleminizi yapmalısınız. Doğum haritasındaki Merkür, anlama, bilgi edinme ve çevreyle iletişim kurma biçiminizi temsil eder. Merkür konumumuz iletişim tarzımız üzerinde etkili olduğundan, ve düşünce sürecimizi yönettiğinden dolayı, hayatımızın her alanını etkisi altına alır.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak