Eroğlu, Recep Tayyip Erdoğan’a keman çalmak istiyorum

Paylaş
 

Türkiye’yi Tokyo’da düzenlenen keman yarışmasında temsil edip birinci olan 11 yaşındaki Elifsu Eroğlu’nun düşsel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a keman çalmak. Eroğlu, “Cumhurbaşkanımız Recep amcaya keman çalmayı çok istiyorum. O çocukları mutlu etmeyi çok seviyor” dedi.

11 yaşındaki Elif Eroğlu, 6 yaşlarında ailesinin teşvikiyle keman eğitimi almaya başladı. Bu sırada keman hocasının kendisini keşfetmesiyle Elifsu, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulu Yaylı Çalgılar Keman Bölümü’nde okumaya başladı. Son 2 yıldır ise profesyonel olarak keman çalan Elifsu, dünya çapında birçok yarışmaya da katılarak dereceler elde etti.
Eroğlu, son olarak ise hocası Daniya Kaynova’nın katkılarıyla 1 Aralık 2017-1 Ocak 2018 tarihleri arasında Japonya’nın başkenti Tokyo’da web üzerinden düzenlenen ‘III Tokyo International Music Competition’ yarışmasına video klip göndererek katıldı. Elifsu, yarışmada 9-10 yaş kategorisinde Türkiye’yi temsil edip birinci oldu.

“2 aylık sıkı çalışma sonucu birinci oldum”

konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Elifsu Eroğlu, kemanın yaşamının bir parçası bulunduğunu söylemiş oldu. Keman çalarken çok mutlu bulunduğunu ve kemanın kendisini çok enerjik hissettirdiğini kaydeden Eroğlu, “Ben şimdiye kadar birkaç tane yarışmaya girdim. En son girdiğimde Tokyo’da düzenlenen bir yarışmadı. 2 aylık çalışma sonucu oraya bir video gönderdik. Umudum yoktu, çünkü 2 aydır çalışıyordum. Benden daha yetenekli öğrenciler vardı. Her ülkeden öğrenciler katıldı fakat birinci oldum. Çok mutluyum” dedi.

“Müzik, diğer derslerimi de başarılı kılıyor”

Kemanın öteki derslerini de etkilediğini anlatan Eroğlu, “Müzik benim derslerimi daha başarılı yapıyor. Notaların vuruşlarını hesaplamak için matematik gerekiyor. Bundan dolayı öteki derslerim daha iyi oluyor” diye mevzuştu.

Müzik eğitimine adım atmak isteyenlere de tavsiyelerde bulunan Elifsu Eroğlu, “Eğer başlamış olan olursa erken yaşta başlamalarını ve başlarlarsa aileleri ile öğretmenleri tarafından desteklenmeliler” dedi.
“Recep Tayyip Erdoğan’a keman çalmak istiyorum”

Hayalleri içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da keman çalmak olduğunu söyleyen Eroğlu, “Ünlü konser salonlarında çalmak isterim. Tanınmış keman sanatçılarına karşı keman çalmak isterim ama maksimum sayın Recep amcaya keman çalmak çok isterim. Adana’ya ulaştığında de keman çalmayı çok isterim. O çocukları çok seviyor ve ben de onu çok seviyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan Elifsu Eroğlu, Mart ayında Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde düzenlenecek olan ‘Müzik Fireworks’ yarışmasına hazırlandığını sözlerine ekledi.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak