Futbol Tarihine Geçen İlginç Olaylar

Paylaş
 

Futbol çekişmelerle dolu heyecan verici bir oyun olmasının yanı sıra aynı zamanda futbol tarihinde ilginç olaylarla da bilinmektedir.

Futbol tarihinde ilginç olaylar geçmişten bu güne kadar çokça yaşanmakla birlikte bugün bile futbol maçlarında ilginç olaylara tanık olabiliyoruz. Bu listemizde sizlere futbol tarihinde yaşanmış ilginç olaylara yer verdik.

1- LuisSuarez’in Isırıkları 

2014 Dünya Kupası D Grubu maçına çeviriyoruz gözlerimizin Uruguay ve İtalya arasında çekişmeli bir maç oynanmakta bu sırada bir hava topuna yükselmekte olan İtalyan savunmacı Giorgio Chiellini’yi ısıran Uruguaylı ünlü forvet LuisSuarez, futbol yaşamında eşi benzeri görülmemiş bir faule izleyenleri tanık etmişti. LuisSuarez bu nedenle tam 39 karşılaşmada kendi takımını yalnız bıraktı. Daha önce de çeşitli ısırma vakalarına neden olan başarılı futbolcu 21 Nisan 2013 tarihinde Chelsea ile Liverpool maçında Chelsea’nin Sırp oyuncusu Ivanovic’i, Hollanda Ligi’nde Ajax forması giyerken ise 2011 yılında Feyenoord maçında rakibi Otman Bakkal’ıısırmıştı.

2- Tarihe Geçen Akrep Vuruşu 

”El Loco” lakabıyla tanınan ve dünyanın en renkli kalecilerinden biri olarak da tanınan Rene Higuita, Wembley’de İngiltere milli takımıyla oynanan bir dostluk karşılaşmasında üzerine gelen ve elleriyle rahatlıkla tutabileceği topu kendini öne doğru attıktan sonra topuklarıyla uzaklaştırmıştı. Bu kurtarış tarihe akrep vuruşu olarak geçecekti.

3- Rakip Taraftara Tekme 

Futbol tarihinin en ilginç olaylarından birisi de 25 Ocak 1995 tarihinde yaşanmıştı Manchester United ve Fransa futbolunun efsanelerinden birisi olanEricCantona, CrystalPalace ile oynanan maçta kırmızı kart görmüştü. Bu olaydan sonra soyunma odasına doğru giderken, tribüne atlayarak bir rakip taraftarı tekmelemeye başlamıştı. Cantona bu olaydan sonra 20 bin pound para cezası ve 9 ay futboldan menedilmişti.

4- Kendi Futbolcusunu Dövdü 

Bu sefer ki ilginç olay İtalya’da İtalya Serie A takımlarındanFiorentina ile Novara arasında oynanan maçta futbolseverler ender görülen bir olaya tanık olacaktı. Fiorentina teknik direktörü DelioRossi, kendi oyuncusu AdemLjajic’e saldıran teknik direktör yedek kulübesinde tarafların gözü önünde kendi futbolcusunu dövmüştü bu olaydan sonra Rossi aniden takımdan kovuldu.

Kaynak: https://gobokolektif.com/

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak