Mini Kompresör

Paylaş
 

Mini kompresör, basınç yardımıyla hava üretmenize imkan sağlayan bir araçtır. Büyük fabrika tipi kompresörler olduğu gibi mini boyutları da vardır. Bu mini boylar daha çok basit işlemler için kullanılmaktadır. Büyük hava akımının gerekmediği durumlarda küçük ve yer kaplamayan mini boyları kullanmak avantaj sağlayacaktır. Böylece hem yerden tasarruf edebilir, hem de işlerinizi kolayca halledebilirsiniz.

Mini kompresör kullanmak isterseniz farklı çeşitlerinin bulunduğunu söylememiz gerekiyor. Vidalı, pistonlu ve turbo şeklinde 3 ayrı kategoriden birini tercih ederek kompresör seçimi yapabilirsiniz. Özellikle fazla hava akımının gerektiği durumlarda turbo olan seçenek size daha fazla yardımcı olacaktır. Bunun için kullanacağınız alanı iyi bir şekilde belirleyerek kompresör seçiminizi yapmanız gerekmektedir.

Mini Kompresör Nerelerde Kullanılır?

Mini kompresör evlerde, küçük işletmelerde, spor merkezleri ve spor salonlarının dışında daha birçok alanda kullanılmaktadır. Birçok işin kolay şekilde halledilerek teslim edilmesi amacıyla kompresörlere büyük oranda ihtiyaç vardır. İşte kompresörlerin kullanım alanlarına göre sağladığı faydalar ve üstlendiği görevler…

  • Günümüzde artık hemen herkesin arabası var. Hatta bazı araştırmalar bir evde iki farklı arabanın bile bulunduğunu bizlere göstermektedir. Durum böyle olunca evlerde en büyük ihtiyaçlardan birisi mini şekilde yapılan kompresör haline geldi. Çünkü bu kompresörleri lastik şişirmek için kolaylıkla kullanabilirsiniz. Lastiğiniz indiğinde ekstra bir yere gitmeden hemen inen lastiğinizi eski haline getirebilirsiniz.
  • Spor salonlarında ve spor merkezlerinde yine mini kompresör modellerine ihtiyaç duyulabilmektedir. Çünkü bu merkezlerde fazlasıyla top bulunmaktadır. Farklı büyüklükte bulunan topların şişirilmesi önem arz etmektedir. Sert, yumuşak fark etmeden topların şişirilmesi için özellikle vidalı kompresör ile şişirme sağlanabilir. Hatta bazı spor merkezleri çok ihtiyaç duyduklarından dolayı birkaç tane kompresör alabilmektedirler.
  • Dökümhanelerde ve sanayide yine kompresör ihtiyacı hasıl olmaktadır. Ancak buralarda mini modeller yerine daha farklı modeller kullanılmaktadır. Hatta sanayi işi yapan fabrikalarda mini, vidalı ve pistonlu gibi pek çok kompresör çeşidini aynı anda görmenizin mümkün olduğunu sizlere söyleyebiliriz. Çünkü buralarda farklı tezgahlar ve masalar bulunmaktadır. Her masanın farklı işlevi ve görevi vardır.
  • Mini kompresör için kullanım alanlarını genelleştirecek olursak; mekanik hareketin olduğu her noktayı gösterebiliriz. Çünkü mekanik hareket demek kompresör anlamına geliyor desek yanlış olmaz. Ortama bir mekanik hava sokabilmenin ve havayı sıkıştırabilmenin en kolay yolu kompresörlerdir. Dolayısıyla kompresörlerin kullanım alanları oldukça geniştir. Herkesin bir ihtiyacı gibi gözükmektedir.

Vidalı Kompresör Nedir?

Vidalı kompresör; 2 farklı rotor çifti ile birlikte çalışan kompresör çeşitleridir. Aslında tüm kompresörlerin temel görevi aynıdır. Basınçlı hava üretmek için çalıştırırlar. Ancak havanın nasıl üretildiğine göre farklı isimler almaktadırlar. Vidalı olan modellerde 2 farklı rotor pozitif yer değiştirme hareketi yapar. Böylece basınçlı hava üretimi gerçekleşir. Mini kompresör modellerinin arasında vidalı seçenekler vardır.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir