Pleksiglas Ürünler İle Sektörel Çözümler – morpleksi.com

Paylaş
 

Pleksiglas renkli ve şeffaf plastik ürünlerdir. Halk arasında plastik cam olarak tabir edilse de, sektörde pleksi olarak bilinir ve çok amaçlı bir malzemedir. Saydam ve yarı saydam şekilde olan ürünlerin yanında farklı renklerde levhalar üretilmektedir. Genellikle düz levha halinde bulunurlar. Pleksiglas ısıtılarak istenilen şekil özel makine ve ekipmanla rahatlıkla verilebilir.

 

 Pleksiglas Çeşitleri

 

Şeffaf, buzlu, renkli, ayna, transparan, simli, fosforlu gibi özel pleksi çeşitleri mevcuttur. Dökme ve çekme olarak üretilir. İşleme yapıldıktan sonra tekrar polisaj ile parlatılabilir. En iyi kesim yolu lazer Pleksi kesim yöntemidir. Pleksiyi yapıştırmak için kalın ve ince kloroform kullanılır. Pleksiglas yüzeyini temizlemek için temizleme alkolü kullanılır.

 

 Cam ile Pleksiglas Arasındaki Farklar Nelerdir?

 

Camdan on kat daha fazla dayanıklıdır. Bu özelliği bile neden Pleksiglas tercih edilmesi gerektiğine iyi bir nedendir. Cama göre ışık geçirgenliği daha iyidir ve güneş ışığının zararlı etkilerinden korur. Ses ve ısı yalıtımı sağlar; cama göre ısıyı da sesi de %25 daha az iletmektedir. Cam kadar ağır olmayıp kolay taşınır, montajı kolaydır, camın yarı ağırlığındadır. Kırıldığı anda parçaları cam gibi keskin kenarlı değildir.

 

 Pleksiglas Nerelerde Kullanılır?

 

Sektörel birçok işletmede, fabrikada, kurum ve kuruluşta, endüstriyel alanlarda, reklamcılık ve hobi malzemelerinde, mimari yapılarda ve dekorasyon tasarımlarında kullanımı ile çok geniş bir kullanım yelpazesine sahiptir. Sağlık sektöründe, medikal sektörde, gıda sektöründe kullanılır. Otellerde, tekne ve yatlarda dekorasyon amaçlı kullanılır. Dekorasyon ve iç mimaride, fuarcılık alanında, mobilya sektöründe, vitrin standlarında, binaların merdivenlerinde, teşhir malzemelerinde, aydınlatmada, promosyon ürünlerinde ve diğer özel tasarımlarda kullanılır.

 

 Endüstriyel Alanlarda Pleksiglas Kullanımı

 

İlaç ve kimya laboratuvarlarında, gıda endüstrisinde, sıvı aktarma ünitelerinde, ölçüm aletlerinde, gösterge cihazlarında, tıbbi ve sıhhi donanımlarda kullanılır. Bugün cam olarak nitelendirilen birçok ürünün aslında pleksiglas malzemeler olduğu bilinmemektedir. Çünkü cam kadar şeffaf ve parlak malzemelerdir. Gösterge panellerinin üzerindeki pleksi kapaklar en iyi görünüm özelliği sağlar.

 

Sektörde Morpleks olarak hizmet veren firmamız, teknolojik gelişmeleri de yakından takip ederek malzeme ve ekipman yönünden pleksiglas işlememe ve bükme hizmetlerini atölyelerinde imal etmektedir. Hizmetlerimiz ve pleksi ürünlerimizi incelemek için morpleksi.com online sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Şekillendirme, büküm ve eğim işleri ile şişirme ve bombeleme tekniklerini en profesyonel şekilde yaparak müşterilerimizin taleplerini karşılamaktayız.

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak