Sadrazam Kemal -Uykuluk

Paylaş
 

Anadolu coğrafyasında çok çeşitli ve bir o kadar da lezzetli yiyecek çeşitleri kendini gösterir. Uzun yıllar boyunca oturmuş olan kültürün içinde, birçok farklı yemek türü dikkat çeker. Hele ki kokoreç ve uykuluk bu topraklara özgü enfes tatlardır. Bu tatlar vatandaşların vazgeçemeyeceği türden unsurlardır. Bundan dolayı da hemen hemen her kentimizde çeşitli işletmeler bu tür yiyecekleri hazırlar ve servis ederler.

İstanbul’da pek çok kişinin severek tükettiği uykuluklar belli başlı yerlere özgü olarak yapılır. Özellikle İstanbul uykuluk türlerini tatmak için kente gelen kişiler hiç de az değildir. Çünkü çeşitli tarihi ilçelerde uzun yıllardır yapılan bu yiyecekler özgün tatlar ile servis edilirler ve buna göre de bir tüketici kitlesi oluşur.

Diğer yandan Sütlüce uykuluk da milyonlarca insanı kendine çeken bir çeşittir. Çünkü bu uykuluk harika aromalar ile servis edilirken, dileyenler herhangi bir çeşniye ihtiyaç duymadan da uykuluk yiyebilirler. Kimileri için ekmek arası şeklinde, kimileri için ise porsiyon olarak uykuluk türleri anında denenebilir.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak