Son 10 Yılda Transferden En Çok Kâr Eden 10 Takım

Paylaş
 

Futbolun para piyasası halini almasından bu yana birçok Avrupa takımı yatırımlarını transfere yaptı. Bunun yanı sıra bazı takımlarda futbolcu yetiştirme merkezi haline geldi. İşte sizlere son 10 yılda sattığı oyunculardan kar elde eden takımlar.

Sattığı oyunculardan kar elde eden takımlar dünya futbol piyasasını hareketlendiren takımlar arasında yer almaktadır. Birçok ismi futbol dünyasına süren bu takımlar hangileriymiş gelin birlikte bakalım.

1- Benfica

Kar eden kulüplerin ilk sırasında tabii ki Benfica var 622 milyon euro kâr ile dikkat çeken kulüp. 2019/2020 sezonun başında Joao Felix’i de Atletico Madrid kulübüne bonuslar ile birlikte 127 milyon euro gibi yüksek bir bedelle transfer olmuştur, dünya futbol gündeminde ses getiren bu transfer aynı zamanda kendi kulüp rekorunu da kırmıştı. Aynı zamanda Ruben Dias, Ederson, Axel Witsel, Raul Jimenez gibi isimleri de satarak Dünya futbol tarihinde en yüksek bedellerle futbolcu satışı yapan takımlardan birisi olmuştur.

2- Porto

Tabii ki bu listede Benfica olur da onun ezeli rakibi Porto olmaz mı? Benfica’nın son 10 yılda gerçekleştirdiği transfer karını 379 milyon euro’luk transger karı ile takip eden Porto ise Eliaquim Mangala, James Rodriguez, Hulk, Fabio Silva, Radamel Falcao ve Jackson Martinez gibi birçok önemli isimden kâr etmeyi başarmıştır. Bu zamana kadar en yüksek transfer satışını ise bu sene Eder Milito’yu Real Madrid’e satarak başarmıştır.

3- Ajax

Oyuncu yetiştirip yetiştirme anlamında bir diğer Hollanda Ligi’nin devi Ajax bulunmaktadır. Aynı dönemin oyuncuları da olan Frenkie de Jong ve Matthijs de Lig gibi isimlerden toplam 170 milyon euro kazanan Ajax ise oyuncu yetiştirme konusunda tüm dünya futboluna örnek olmuş durumda ayrıca son 10 yılda toplam 343 milyon euro kâr etmiştir. 3. sırada olma sebebi ise aynı zamanda dış transferlerde de çok hareketli olmasından dolayıdır.

4- Lille

Fransa’nın eski kulüplerinden olan Lille’de önemli oyuncu yetiştiren kulüplerden birisidir. bugün baktığımızda Türk yıldızlarımızın içinde yer aldığı LOSC Lille transferde ucuz fiyatlı genç oyunculara daha çok yer vermektedir.

Kaynak: https://betmatikcasino.com/

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak