Sörfün en iyileri İstanbul’da yarıştı

Paylaş
 

5 gün boyunca kıyasıya rekabetin yaşandığı RS:One World Windsurfing Championship’de erkeklerde Hong Konglu Kwok Fai Cheng, kadınlarda Hong Konglu Lo Sin Lam 5 bin dolarlık ödülün sahipleri oldu.

İlki geçtiğimiz yıl Boracay’da gerçekleşen RS:One World Windsurfing Championship bu yıl Beylikdüzü’nün ev sahipliğinde gerçekleşti. Dünyanın en iyilerinin rüzgârla dansı, 5 gün boyunca İstanbul panaromasıyla görsel bir şölene dönüştü. İstanbul, Beylikdüzü Belediyesi ’nin desteği ile Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde gerçekleştirilen, dünya üzerindeki en elit 60 sporcunun katılımı ile gerçekleşti.

Beylikdüzü, Rüzgar Sörfü Kulübü’nde yapılan yarışlarda rüzgarla dansın şovuna şahit oldu. RS:One World Windsurfing Championship; kadın -erkek branşlarında gerçekleşti. 5 gün boyunca süren mücadele sonucunda erkeklerde Hong Konglu Kwok Fai Cheng kadınlarda,Hong Konglu Lo Sin Lam birinciliklerini ilan ettiler. Dereceye girenler 5bin dolar ödüle sahip oldular. RS:One World Windsurfing Championship Erkekler Dünya Şampiyonası’nda ayrıca 2’nci Lee Chun Ting, 3’üncü Ugur İyigün olurken; kadınlarda ise 2’inci Ma Kwan Ching, 3’üncü Shai Biank oldu. Gençlerde ise; 1.Hong Konglu Kwok Fai Cheng olurken, 2.liği Türkiye’den Uğur İyigün 3.lüğü de yine Türkiye’den Cem Duman elde etti. Bayanlarda ise; 1:liği Hong Konglu Lo Sin Lam, 2.liği İtalyan Giuseppe Zerillo, 3.lüğü de Filipinlerden Kaibigan Yancy elde etti. Master kategorisinde ise 1.liği Türkiye’den Güvenç Kurdoğlu elde etti.

Dereceye girenlere Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, Neil Pryde Spor ve Organizasyon Müdürü Messiaen Emmanuel tarafındantörenle ödülleri verildi. Beylikdüzü’nü İstanbul’un Sörf Merkezi Haline Getireceğiz. Dünya rüzgar sörfü unvan mücadelesine ev sahipliği yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun: ‘’Dünya arenasında büyük önem taşıyan bu organizasyona katkı sağlamaktan dolayı gurur duyduk. Farklı ülkelerden gelen dünyanın en iyi rüzgar sörfçüleri burada kıyasıya mücadele ettiler.

Bizde Beylikdüzü’nü İstanbul’un ve hatta dünyanın en seçkin sörf merkezlerinden biri haline getirmek için çalışıyoruz. Rüzgar sörfüne desteklerimiz devam edecektir” dedi. Göreve geldiğinden itibaren Beylikdüzü’nü bir spor kenti yapmak için sürekli çalıştıklarını söyleyen Başkan Uzun, “Amacımız, sporun bütün branşlarını Beylikdüzü’nde hayata geçirmek. Bunun için 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın hayatında sporun olabilmesi adına kulüpler ve federasyonlarla sürekli irtibat halindeyiz” dedi.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak