Staj ve Çıraklık Sigortası mağdurlarına SON DAKİKA

Paylaş
 

Milyonlarca stajyer ve çırak, sigorta primlerinin eksik yatırılması veya hiç yatırılmaması nedeniyle emeklilik hakkı elde edemiyor.

Bu durum, staj ve çıraklık yapan gençlerin geleceklerini olumsuz etkiliyor.

Yeni Kararın Detayları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, staj ve çıraklık mağdurlarının mağduriyetinin giderilmesi için kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Yeni kararın detayları henüz netlik kazanmadı. Beklentiler, eksik primlerin devlet tarafından tamamlanması veya staj ve çıraklık sürelerinin borçlanma yoluyla emekliliğe sayılması yönünde.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Staj ve çıraklık mağdurlarının mağduriyetinin giderilmesi için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Staj ve Çıraklık Mağdurları Ne Yapmalı?

Staj ve çıraklık mağdurları, mağduriyetlerinin giderilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na veya Alo 170 hattına başvurabilir. Ayrıca, sosyal medya platformlarında ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla da seslerini duyurabilirler.

Staj ve çıraklık mağdurları için yıllardır beklenen çözüm nihayet geliyor. Yeni kararın detayları henüz netlik kazanmasa da, milyonlarca gencin mağduriyetinin giderilmesi için önemli bir adım olması bekleniyor.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak