Türkiye’nin yerli halkı için turist çekiciliği

Türkiye turizm ve eğitim açısından üst sıralarda yer alıyor ve bu nedenle çok sayıda gezgin ve göçmen çekiyor. Türkiye’nin farklı şehirlerinde gezilecek birçok yer ve kendi ülkenizde veya şehrinizde kesinlikle bulamayacağınız ilgi çekici eğlenceler var. Tüm bu faktörler, yerel yemekler, Türk kahvesi, misafirperver insanlar vb. Türkiye’yi İranlılar için popüler bir seyahat noktası haline getirdi. Peki bir turist olarak Türkiye’nin yerli halkına çekici göründüğünüzü biliyor muydunuz? O halde bu yazımızda bizimle kalın.

Turistlerin Türkiye’nin yerli halkı için çekiciliği nedir?

Biz İranlılar Türkiye’de turist olarak yalnız değiliz! Yani çeşitli şehirlere gittiğinizde farklı dini inançlara, ten rengine, dile ve özelliklere sahip insanlar görüyorsunuz. Ev sahibinin evinde oturduğunu ve evine birçok misafirin geldiğini hayal edin. Ev sahipleri size çekici geldiği gibi siz de yerli Türk halkına çekici geliyorsunuz.

Türkiye’ye farklı şekillerde seyahat edin

Farklı ülkelerden insanlar farklı yollarla Türkiye’ye geliyor. İran’dan Türkiye’ye seyahat etmenin başlıca yolları otobüs, tren, uçak ve özel araçla seyahat etmektir. Bazı ülkeler deniz yoluyla Türkiye’ye gidiyor. Alibaba web sitesinden Türkiye’ye farklı yollarla bilet satın alabilirsiniz.

İstanbul’a gidecek yolcular otobüs, tren, uçak bileti fiyatlarını ve fiyatlarını Alibaba’nın internet sitesinden kontrol edebiliyor. Bu güzergahta tren bileti fiyatı İstanbul’a https://www.alibaba.ir/international/ISTALL-THRALL gidiş-dönüş uçak bileti fiyatından daha düşük. Ancak uçak yolculuğunda iki ila üç saatlik bir rotayı 60 veya 70 saatte katetmenize gerek yok.

Uçakla seyahat ediyorsanız daha az ödeyerek dönüş bileti satın alabilirsiniz. İstanbul Tahran uçak bileti fiyatlarını inceleyip tek tek satın almanız da mümkün. Charter veya son dakika uçak bileti satın almak, Türkiye’ye seyahat maliyetini azaltacaktır. Tren istasyonlarında, otobüslerde, özel araçla şehrin girişinde, limanlarda ve havalimanlarında turistlerin varlığı oldukça ilgi çekicidir.

Farklı ülkelerden Türkiye’ye seyahat

İnsanları Türkiye’ye seyahat eden tek ülke İran değil. Bu da dünyanın her yerinden ve farklı ülkelerden insanların İstanbul’a gelmesi anlamına geliyor. Türkiye’ye gittiğinizde gezginlerin bir kısmı siyah, bir kısmı beyaz, bir kısmı da yeşil tenlidir. Farklı saç renkleri bile bu ülkeye farklı ülkelerden insanların geldiğini gösteriyor. Bu farklı görünüm özellikleri, dil, din ve diğer farklı özellikler Türkiye’nin yerli halkı için çekicidir. Peki turistlerin bu ülkenin yerli halkı için asıl çekiciliğini biliyor musunuz?

Turistlerin varlığı ve Türkiye’nin yerli halkı için altın bir fırsat

Elbette her şehirde ve ülkede gezginlerin varlığı o ülkenin insanı için altın bir fırsat olarak kabul edilir. Bu gezginler daha fazla ürün satmak ve turizmi canlandırmak için iyi bir seçenektir. Bazen yerli Türklerin mallarını gezginlere daha yüksek fiyata sattığını da söyleyelim. Bu yüzden mağazalarda, pasajlarda, çarşılarda ve alışveriş merkezlerinde alışveriş yaparken indirim alabilmek için önemli noktalara mutlaka dikkat edin. Türkiye’ye farklı yollardan geldiğinizde otellerinden herhangi birinde konaklamak ve Türk şehirlerini gezmek bu ülkedeki turizmi artıracaktır.

Turistler için Türkiye’nin yerli halkının kendine özgü özellikleri

İklimi iyi olan ülkede 82 milyondan fazla insan yaşıyor ve bunların %99,8’i Müslüman. Bu nedenle Türkiye’ye gittiğinizde din açısından oradaki insanlardan çok da farklı olmayabilirsiniz.

Türk insanının güzel kültürü dünyanın her yerinde meşhurdur. Türkiye’nin yerli halkının özelliklerini dert etmeyin; Çünkü çok misafirperver ve dost canlısı insanlardır. Bu ülkenin insanlarından birinin evine gittiyseniz misafirperver olduklarını fark edeceksiniz. Uzun süre birbirlerinin evinde kalma alışkanlıkları vardır ve partiden erken ayrılmak bir tür saygısızlıktır.

Misafirperver insanlarla Türk şehirlerini gezin

Bu yazımızda Türk insanının özelliklerini ve turistlerin bu ülkenin insanı için çekiciliklerini tam olarak anlattık. Misafirperverliklerini göz önünde bulundurarak henüz Türkiye’ye seyahat etmeye karar vermediniz mi? Tahran-İstanbul tren bileti ve bu güzergaha ait uçak ve otobüs biletlerinin fiyatlarını inceleyerek seyahat masraflarınızı daha iyi yönetebilirsiniz.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir