“Adine Pilavı” kitabı her yaştan ilgi görmeye devam ediyor.

Paylaş
 
Eğitimci, yazar, yayıncı Semiha Hazer Aytay tarafından  kaleme alınan “Anadolu’da bir çoçuk oyunu, Adine Pilavı” kitabı her yaştan ilgi görmeye devam ediyor.

Eğitimci, yazar, yayıncı Semiha Hazer Aytay tarafından kaleme alınan “Anadolu’da bir çoçuk oyunu, Adine Pilavı” kitabı her yaştan okuyucu ile ilgi görmeye devam ediyor. Editörlüğünü Âdem Kotan’ın yaptığı, ilk baskısı da İkinci Adam Yayınlarından çıkan kitap, Amazon, D&R, Babil, Pandora gibi seçkin yayınevlerinden satışa devam etmektedir.

Adine Pilavı adıyla basılan eser, Yazarı; Semiha Hazer Aytay, Editörü; Âdem Kotan, Yayınevi olarak; İkinci Adam Yayınları, Dağıtım ve Satış olarak da Amazon künyesi ile karşılaşmaktayız. Toplam 204 sayfa olan eser,  sanat yönetmenliğini yine yazarın üstlendiğini, iç çizimleri resimleyen; Nida Yiğitler Özer, son okumayı yapan; Naz Varlı, Dizgi de Sinan Kompliman isimlerine ait olduğunu görmekteyiz.

Afyonlu yazarın ilk kitabı olan “Adine Pilavı” Afyonkarahisar’da 100 Yıla Aşkın “Adine Pilavı” Geleneğinden ilham alarak toplumun çocuğa verdiği önemi, hoşgörüyü, paylaşmayı, birlikte hareket etme özelliklerini masalsı bir dilde anlatmaktadır. Eserde, kendine has masalsı bir dil oluşturan Semiha Hazer Aytay, kelimelerle bir sevgi işçiliği oluşturduğunu, eserin her yaşa hitap ettiğini, hatta günümüzü, dünyamızı işgal eden teknoloji hegemonyasında eserinin büyüklerle beraber okunmasını, anne, babaların çocuklarına okuyup geçmişe dair oyunların ilhamı ve birleştiriciliği üzerinde sohbet etmelerine, çocuklarına soru sormaya vesile olmasını umduğunu dile getirmiştir.

2022 yılı Mayıs ayında okuyucuyla buluşan kitap, Kurban bayramı öncesi de 15 bin adet özel baskıyla ücretsiz olarak “sevgi birleştirir” şiarıyla geçici barınma merkezlerinde olan çocuklara farklı bir bayram heyecanı yaşatmak üzere de yolculuğuna başlamak üzere. 

 
“Adine Pilavı” bereketi bol, yolu açık olsun…
  • Site Yorum

Bir yorum bırak